Свет Србија

САД И НЕМАЧКА МЕЊАЈУ СТРАНУ?! Харадинај озбиљно схватио Вучићеве речи и признао оно чега се Албанци НАЈВИШЕ ПЛАШЕ

После најаве председник Србије Александра Вучића да је скоро сигуран да се самит у Паризу неће одржати јер са Албанцима није могуће преговарати, огласио се и тзв. премијер Косова Рамуш Харадинај и потврдио да је састанак неизвестан.

Харадинај је изјавио да постоји могућност одлагања самита у Паризу који је заказан за 1. јул, а на ком би требало да се састану највиши представници Косова и Србије са председником Француске Емануелом Макроном и немачком канцеларком Ангелом Меркел.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ако припреме иду добро, сигурно ће се одржати, али, ако припреме не буду завршене може се десити да ће се одложити – рекао је Харадинај на конференцији за новинаре.

Претходно је председник Србије Александар Вучић, гостујући у јутарњем програму ТВ Пинк, наговестио да самита неће бити.

– Са 99 одсто сигурности могу да кажем да Париза неће бити. Биће га ако се Албанци буду понашали одговорно, али то се неће десити – рекао је председник Србије.

Он је објаснио да је немогуће преговарати са Албанцима тако да „они желе да добију све, а Србија ништа“, не желе да укину таксе, нити испуне било коју обавезу која је ставлљена пред њих.

– Србија је спремна да настави дијалог, али тек пошто буду укинуте таксе. Србија се понашала конструктувно и озбиљно, али не жели да улази у разговоре у којима мора рећи унапред да ће потписати независност – поручио је.

Како је рекао, Албанци заправо дијалог не желе, „већ желе да свим у потпуности управљају Американци и нико више“.

– Мислим да су ову поруку добро разумели и Немци и Американци. Не бих изашао са оваким ставовима да је то само моје мишљење – рекао је Вучић и додао да ће француски председник Емануел Макрон за мање од месец дана доћи у Београд и да ћемо га „дочекати како треба“.

 

Извор: Ало.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ