Србија

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ ИЗ ПАРИЗА: Макрон послао поруку која одлучује даљу судбину Косова

Из кабинета француског председника Емануела Макрона потврђено је  за Радио Слободна Европа да раније планирани састанак у Паризу на коме је требало да се разговара о наставку дијалога Београда и Приштине, неће бити одржан.

Састанак у Паризу који је најављен током састанка у Берлину крајем априла, а на којем је требало да се састану највиши представници Србије и Косова у присуству Макрона и немачке канцеларке Ангеле Меркел, требало је да буде одржан 1. јула.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Србије, Александар Вучић, у ранијој изјави је рекао да ће самита у Паризу бити само ако се Албанци буду понашали одговорно, што се неће десити. Како је рекао, Албанци заправо дијалог не желе, “већ желе да свим у потпуности управљају Американци и нико више”.

У данашњем обраћању после састанка са председником Белорусије, Александром Лукашенком, он је рекао да је дирекор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић у Берлину био на припремном састанку за евентуални састанак у Паризу, те да је после тога био још извесније да тог самита неће ни бити.

Подсетимо, председник Вучић налази се у дводневној посети Минску током које ће се састати и са председником Владе Руске Федерације Дмитријем Медведевим.

 

Извор: Ало.рс/Д.Н.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ