Русија

ПУТИН САЗВАО ГЕНЕРАЛЕ! У Грузији се десила ОПАСНА СТВАР, издато упозорење свим Русима!

Председник Русије Владимир Путин разговарао је са Саветом безбедности Русије у вези са ситуацијом у Грузији, али и у вези са порастом тензија у Персијском заливу, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„Испровоцирана екстремистичким елементима, русофобична провокација према руским парламентарцима оцењена је као изузетно опасна појава“, појаснио је Песков.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је саопштио и да је Министарству иностраних послова Русије било саветовано да „упозоре руске грађане који намеравају да путују у Грузију о потенцијалној опасности због минулих дешавања“.

Поред тога, речи је било и о ситуацији у Персијском заливу, где су сви учесници састанка изразили велику забринутост и позвали све стране на суздржаност.

Оценио је и да су Путин и представници Савета безбедности Русије сагласни да би било какви непромишљени кораци могли да изазову велике последице по регионалну стабилност, као и по стабилност целог света.

Поред Путина, на састанку су били и председница Савета федерације Русије Валентина Матвијенко, председник Државне думе Вјачеслав Володин, секретар Савета безбедности Николај Патрушев, министри Сергеј Лавров, Сергеј Шојгу и Владимир Колокољцев, као и руководиоци ФСБ и Спољно-обавештајне службе Александар Боротњиков и Сергеј Наришкин.

 

Извор: rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ