Србија

ЕВРОПА ЋЕ ГОРЕТИ: Сунце ће пржити, асфалт ће се топити, а на удару врућег ваздуха биће и Београд! Очекује се преко 40 степени

У Немачкој очекују температуре и више од 40 степени Целзијуса

Топлотни талас ће наредне недеље погодити већи део Европе! Уз температуре које ће у градовима ићи и до 40 степени Целзијуса, наводи метеоролошки сервис

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, комбинација олуја преко Атлантика и високог притиска кроз средњу Европу повући ће веома врућ ваздух из Африке према северу, што ће довести до потенцијално опасних врућина у највећем делу западне и средње Европе. У Француској се од понедељка очекују температуре између 35 и 40 степени, а из француског министарства здравља упозорили су локалне власти, болнице и домове пензионера да буду у високој приправности, истичући како је топлотни талас прошлог лета однео животе више од 1.500 људи.

Метеоролози у Немачкој рекли су да постоји 50 одсто шансе да температуре достигну 40 степени Целзијуса, али и да је могуће обарање националног температурног рекорда од 40,3 степена, колико је измерено у Баварској 2015.

„AccuWeather“ истиче како ће градови од Мадрида до Берлина, укључујући Париз, Брисел и Франкфурт, вероватно доживети вишедневни топлотни талас у првој половини недеље, при чему се високе температуре очекују даље на истоку, у Букурешту, Бечу, Будимпешти, Београду и Софији.

 

Извор: Ало.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ