Србија

УЖАС! Младића у Нишу напала петорица: Када је Урош (25) одбио да скине мајицу са фотографије, двапут су му зарили нож у леђа

Вест да је Урош (25) из Неготина избоден усред Ниша и то само зато што је одбио да скине мајицу на којој је писало „антифашиста“ одјекнула је читавом Србијом.

Сада се, поводом тог инцидента, на фејсбуку огласио и пријатељ избоденог младића.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Јуче је Урош са пријатељем пио пиво на кеју. Носио је мајицу коју је купио током семестра студирања у Шпанији, на којој је писало „antifascista“ (на слици испод је управо та мајица). То на српском (нећете веровати) значи антифашиста – објаснио је Милош Бошковић.

Uroš Janjić je moj dobar drug. Upoznali smo se još pre 5-6 godina, kada je iz Negotina došao u Niš da polaže prijemni za…

Posted by Miloš Boškövić on Friday, June 21, 2019

А онда је изнео сав апсурд ове ситуације, речима које би буквално и мало дете могло да разуме.

– Антифашисти су фини људи: они верују да фашизам и нацизам уопште нису добре појаве, као и да је много лепо што Хитлер није добио рат. Антифашисти смо сви ми, могло би се рећи. После свих страхота Другог светског рата, јако је тешко не бити антифашиста – писао је он.

Ипак, додаје, јуче се нашла екипа „која сматра да је Хитлер много добар чика, као и да је права штета што Европом сада не влада Трећи рајх“.

Рекли су Урошу да им се не свиђа мајица, па су га онда уболи ножем два пута. Напали су и његовог друга који је био са њим. Урош је тренутно у Клиничком центру у Нишу, опоравља се, а ја се питам зашто сам ја још увек у овој земљи и овом граду. Ако има неки психолог који лечи од тотално ирационалног локал-патриотизма, молим да се јави, хвала. Уроше, бегај негде, не траћи живце, а камо ли сопствени живот – написао је Милош.

 

Извор: Ало.рс

 

 

Ознаке

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ