Србија

СКЛАЊАЈТЕ СЕ СА УЛИЦА ШТО ПРЕ! У наредних неколико сати чека нас потоп! Рекама прети изливање, а Србији исти сценарио као пре 5 година!

РХМЗ је упозорио на локалну појаву јаких пљускова са градом и олујним ветром до уторка, а на снази су жути и наранџасти метеоаларм. Према прогнози, и данас ће бити променљиво облачно и нестабилно, местимично са кишом и пљусковима са грмљавином.

Локално су могуће и краткотрајне временске непогоде – обилне падавина, град и олујни ветар. Како РХМЗ наводи падавине ће бити јаке до 15 часова данас, а за вечерас је најављен град! Дуваће слаб и умерен ветар северних праваца.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

РХМЗ упозорава и да ће у периоду од 10.32 до 12.32 на удару бити север Бачке, Срем, западна, централна и југозападна Србија где ће местимично падати киша и пљускови праћени грмљавином.

Локално су могуће и краткотрајне временске непогоде – обилне падавина, град и олујни ветар. Како РХМЗ наводи падавине ће бити јаке до 15 часова данас, а за вечерас је најављен град! Дуваће слаб и умерен ветар северних праваца.

Према изгледима за наредних седам дана, до 1. јула, у уторак променљиво облачно и нестабилно, местимично са кишом, пљусковима и грмљавином. Затим у већини места претежно сунчано и топло, само се у среду и петак уз локални развој облачности очекује ређа појава краткотрајних пљускова са грмљавином, углавном у брдско-планинским крајевима.

ПРЕТЕ НАМ ПОПЛАВЕ

Обилни и локални пљускови са грмљавином, краткотрајни град и олујни ветрови пратиће нас све до уторка, а појединим рекама у Србији поново прети изливање, упозорава РХМЗ.

На бујичним водотоцима сливова Јадра, Љубовиђе, Скрапежа, Колубаре са притокама, Јасенице и Кубршнице, као и на бујичним водотоцима на ширем подручју Београда током 24. јуна могућа су локална изливања.

Упозорење стиже док се још ни последице претходних поплава, које су се одиграле пре три недеље, нису санирале. Тада је у свих 68 краљевачких месних заједница укупно је поплављено 500 стамбених, помоћних и других објеката, тешко оштећено или уништено 16 мостова, 20-ак локаних путних праваца је у потпуном прекиду, а из поплављених домова спасилачке екипе евакуисале су 125 људи.

За неколико сати пало је кише колико за месец дана, а у бројним градовима и општинама у Србији уведена је ванредна ситуација.

Данас су на снази жути и наранџасти метеоаларм, а до 11 сати на удару нових падавина биће север Бачке и Баната, подручје Београда, Шумадија, западна и југозападна Србија где ће местимично падати киша и пљускови.

 

Извор: Ало.рс

 

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ