Србија

Срби у страху! ХАРАДИНАЈ НАПРАВИО ПАКЛЕНИ ДОГОВОР С НЕМАЧКОМ! Од ових речи никоме у Србији неће бити свеједно

Потпредседник Европског парламента Рајнер Виланд је данас у Приштини изјавио да ће Немачка наставити да подржава тзв. Косово у економском аспекту и његовој евроатлантској перспективи.

Како је саопштено из кабинета премијера привремених приштинских институција Рамуша Харадинаја, током сусрета са немачким парламентарцима се разговарало о недавним политичким догађајима у земљи и региону, као и о могућности повећања сарадње две земље.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Премијер Харадинај је обавестио немачку делегацију о приоритетима Владе, са нагласком на економски развој и отварање нових радних места, за испуњавање реформи уопште и критеријуме за визну либерализацију, посебно јачање владавине реда и закона и за важне процесе кроз које Косово пролази. Међу темама састанка биле су либерализација визног режима, евроатлантски пут Косова, јачање међународног субјективитета државе Косово и постизање коначног правно обавезујућег споразума између Републике Косово и Србије – каже се у саопштењу.

Харадинај се захвалио Виланду и немачкој држави за континуирану подршку коју су дали и настављају да дају тзв. Косову у сваком тренутку.

– Његов долазак на Косово, са делегацијом политичких представника ЦДУ-а из Баден Виертемберга, стручњака за предузетништво и образовање, сведочанство су нашег определења за унапређење овог партнерства – рекао је Харадинај.

 

Извор: Еспресо.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ