Регион Србија

ХРВАТСКИ АНАЛИТИЧАР СРАМНО НАПАО ВУЧИЋА И СРБИЈУ! Његове речи су СКАНДАЛОЗНЕ и призивају нови ХАОС на Балкану

„Нема партнерства са Србијом док год њене политичке елите не признају независну Црну Гору. Зато све изјаве српског председника Александра Вучића да се смире тензије нису искрене, док год српски министри онако вређају све црногорско. Ова препуцавања неће престати већ ће бити све учесталија у будућности“, каже у изјави за Побједу хрватски аналитичар Давор Ђенеро.

Сматра да док је ова српска елита на власти нема бољитка у регионалним односима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Док год се у Србији не догоди нешто да се одустане од ове великосрспке политике нема бољитка у регионалним односима. Национализам кључа испод површине и ја не верујем ниједној поруци Вучића који позива на смиривање тензија када је Црна Гора у питању. Просто, ова политичка елита у Србији не признаје црногорску независност и њену сувереност и ви се можете позивати на смиривање тензије колико хоћете, али ту нема узајамног поштовања и поверења“, каже Ђенеро.

Он истиче да је Србија у завади са свима у региону.

„Вучић неће одустати од национализма, радиће на погоршању односа са свима у региону и мислим да ће односи Црне Горе и Србије бити све гори и гори. Биће тих препуцавања у недоглед, јер оно што говоре Дачић и Поповић, Вучић стварно мисли“, закључује Ђенеро.

 

Извор: Еспресо.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ