Русија

НАПАДНУТА РУСКА ВОЈСКА! Путин армију подигао на ноге! Ударили на најјачу руску базу!

Терористи су помоћу дронова напали руску војну базу „Хмејмим“ у Сирији; напад су одбиле снаге ПВО, саопштио је руководилац Центра за помирење зараћених страна у Сирији Алексеј Бакин.

У саопштењу Центра се наводи да у нападу две беспилотне летелице нико није повређен.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Руска средства за противваздушну одбрану открила су и уништила две беспилотне летелице, које су се приближавале руској војној бази из правца југозапада“, рекао је он.

Ваздухопловна база ради нормално.

Осим тога, Бакин је упозорио да у јужном делу зоне Идлиб остаје вероватноћа за провокације, са употребом отровних материја.

„Према доступним информацијама, постоји могућност да припадници терористичких организација, у циљу провокација, инсценирају примену отровних супстанци у јужном делу зоне деескалације Идлиб, са циљем да се Владине снаге оптуже за употребу хемијског оружја против цивила“, нагласио је он.

Сукоб у Сиријској Арапској Републици почео је 2011. године. Оружане снаге Русије су 2015. године, на позив званичног Дамаска, почеле да помажу у ослобађању територије земље од илегалних оружаних формација. Две године касније, руска команда објавила је крај активне фазе војне операције против терориста.

Извор: rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ