Регион Србија

СРБИЈА У ОБРУЧУ ПАКЛЕНЕ ТЕХНИКЕ: Американци наоружавају околне земље! Тајни документ из Вашингтона слути ЗЛО на Балкану!

Док Србија на Међународном сајму војне опреме и наоружања “ Партнер 2019″ са успехом приказује своје домете у производњи савремене војне технике и наоружања, данас је испливао документ Стејт департмента, који потписује Биро за војно-политичке односе, а у коме се наводи да је Трампова администрација дала зелено светло да наше блиске комшије могу да набаве савремено америчко војно наоружање, али из вишкова њихове војске.

Циљ ове набавке према наводима документа је способност тих држава да одврате агресију, смање претње и одрже повољну регионалну и стратешку равнотежу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У ту сврху земље чланице НАТО које окружују Србију су добиле зелено светло да купе америчку технику, како би уклонили из својих армија руско, односно совјетску војну технику.

Како је навела канцеларија за цивилно-војну сарадњу Стејт департмент је још у септембру прошле године прераспоредио финансијску помоћ за финансирање набавке америчко наоружања за Хрватску, Албанију, Босну и Херцеговину, Грчку, Северну Македонију и Словачку.

Новац који је дат искључиво је намењен за куповину америчког наоружања какао се наводи за самоодбрану, али и за унапређивање циљева националне безбедности САД у региону, али и помоћ европским партнерима и савезницима у прелазу са опреме и наоружања произведеног у Совјетском Савезу или Русији, како би се смањио утицај Русије на те чланице НАТО.

Према објављеном документу новац за српске комшије распоређен је за следеће сврхе:

Албанија 30 милиона долара за набавку транспортних и борбених хеликоптера, Хрватска 25 милиона долара за набавку борбених возила пешадије типа Бредли, Грчка 25 милиона долара исто за набавку борбених возила пешадија, Северна Македонија 30 милиона долара исто за набавку борбених возила пешадије и Словачка 50 милиона долара за куповину хеликоптера.

Интересантно је то да новац који је дат овим земљама за куповину војне технике уследио је после најаве Србије о набавци чак 18 хеликоптера, као и добијању тенкова и оклопних возила од Русије

На крају документа америчка администрација наводи да ће ова средства бити доступна онда кад то партнери затраже и кад се покаже воља да се њихове војске ослободе руске борбене технике. Иначе од када је дато зелено светло за набавку оружја, све наведене земље су дале позитивне одговоре и спремно чекају прихват америчке технике.

 

Извор: Ало.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ