Србија

РАСПЛАКАО СВЕ ГЛЕДАОЦЕ ЈУТАРЊЕГ ПРОГРАМА! Због реченице коју је Марко Ђурић изговорио – плаче читава земља!

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић истакао је гостујући у „Новом јутру“ да је за Србе на КиМ сваки дан Видовдан јер се свакога дана боре за опстанак и поручио да нико на КиМ неће остати ни гладан ни жедан, и да ће се радити на нормализације ситуације по питању снабдевања основним животним намирницама.

Ђурић каже да је и даље под утиском Видовдана на Косову и Метохији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Нашем народу на КиМ је свакога дана Видовдан. У осталим деловима Србије се историјског, симболичког и духовног значаја Видовдана за наш народ сетимо једном годишње, а на КиМ је Србима свакога дана Видовдан јер им је свакога дана борба за опстанак, да сачувају своје српско име, национални идентит и право да постоје на КиМ – навео је Ђурић и погодио све гледаоце телевизије Пинк.

Како је додао, због тога је било важно да јуче пошаљемо поруку на КиМ у име целе Србије слоге и солидарности.

Они су све време играли једну шаховску игру, тражили су начин како ће да понизе Србију, како ће мене да одврате од одласка на КиМ. Онај ко зна шта Видовдан и Косово и Метохија значе за Србију зна да је немогуће било ког Србина спречити да буде на Косову и Метохији – додао је Ђурић.

Ђурић је навео да није одустао под претњама Приштине и да то никада неће урадити.

– Не желим да угрожавам било чију безбедност и било чије животе, ми настојимо будемо одговорни, да никоме не дамо повод, макар и лажни да гази и угњетава наш народ. Србија и њене државне институције су са нашим народом на КиМ – навео је Ђурић.

Како је додао, Србија на КиМ спроводи 149 пројеката подршке, а до краја године ће он бити повећан на 350.

– Волео бих да науче нешто из наше поруке да они што је добро за Србе, не мора бити лоше за Албанце – рекао је Ђурић и додао да је у цивилизацијском смислу био разочаран изјавом Енвера Хоџаја који је рекао да сматра да је пројекат „Сунчана долина“ агресорски српски покушај да се промени етничка структура.

– Његова изјава је чист расизам уперен против српског народа који показује да њему смета повратак расељених и покушај да се један хуманитарни пројекат злоупотреби у шовинистичке дневно-политиче сврхе – навео је директор канцеларије за КиМ.

 

Извор: Ало.рс

 

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ