Регион Србија

СРБИ ПРЕЖИВЕЛИ ХОРОР У ГРЧКОЈ! Неко нас је пратио, а онда се догодио УЖАС на паркингу! Остали голи и боси!

„Испред маркета у Никитију на Ситонији, нам је неко отворио ауто и из гепека извадио две торбе са стварима и техником вредном 2.000 евра. Претпостављамо да нас је неко пратио и да је видео шта носимо са собом. Упозоравамо и подсећамо: немојте остављати ништа вредно у аутомобилима, ниједну ствар која би лоповима могла да привуче пажњу.“

Ово упозорење данима кружи интернетом, будући да је једна од српских породица која се отиснула на летовање у Грчку поново била мета друмских пљачкаша. Нажалост, ова српска породица била је само једна од мета искусних пљачкаша који из сезоне у сезону искусно поткрадају туристе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Своју причу српски туристи су поделили на друштвеној мрежи Фејсбук не би ли упозорили друге туристе на опасност која вреба на Стионији, те су и многи корисници ове друштвене мреже у коментарима писали о сличним ситуацијама са којима су се сусрели.

Како наводе оштећени туристи крађа се догодила пре два дана у раним јутарњим сатима када су стали испред једног маркета у месту Никити и ушли унутра. Овај тренутак су искористили лопови и из гепека узели две торбе са го пто камером, Дји дроном и телефонима.

– Возимо Фиат Пунто, тако да нам је то још један показатељ да нас је неко посматрао. Случај смо пријавили полицији, али не очекујемо да ће нам нешто бити враћено. Што је најгоре, ово нам је први пут да оставимо ствари у колима.. Ауто су нам некако откључали и отворили гепек, без трагова насиља – написали су покрадени туристи.

Поучени садашњим искуством, туристи скрећу пажњу својим сународницима да не остављају ништа вредно у аутомобилима, ни једну ствар која би лоповима могла да привуче пажњу.

– Новац и технику сигурније је понети са собом него оставити у аутомобилу без надзора, па чак ни на неколико минута. Пазите такође своје торбе и новчанике у тржним центрима, а ноћу затварајте прозоре посебно ако сте смештени на приземљу или лако доступном првом спрату – наводе туристи.

Како познаваоци овог проблема који мучи туристе у Грчкој наводе, лопови „оперишту“ у на паркинзима великих супер маркета и тржних центара, на отвореним паркинзима у Солуну, код Беле Куле, на тргу Аристотелис као и на паркинзима неких плажа Халкидикија.

Аутомобил пресретач

Подсећамо, пре само неколико дана, српски туристи су имали још једну непријатност овог типа када на једну породицу на повратку из Грчке возач БМW-а бугарских регистрационих таблица покушао да заустави српске туристе.

Посвему судећи за путици су тада за длаку избегли сусрет са „друмским пљачкашима“, који по правилу оперишу тако што на превару успеју да зауставе аутомобил, а онда путнике или опљачкају или траже ноцац за помоћ нудећи некакве наводе драгоцености у размену.

 

Извор: Блиц.рс/ Ало.рс

 

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ