Србија

СМРТОНОСНИ ТАЛАС ЈУРИ КА СРБИЈИ! Већ умрло седам људи, стиже пакао са запада иза себе оставља СПАЉЕНУ ЗЕМЉУ!

Најмање седам особа умрло је у Европи од последица високих температура, док су у Француској и Шпанији пожари уништили велике површине земљишта.

Током викенда страдале су две особе у Француској, две у Шпанији и три у Италији, преноси Ројтерс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У француском региону Гард забележене су температуре од 45,9 степени, а варнице су изазвале пожар који је спалио 550 хектара земљишта и уништио неколико кућа и аутомобила.

Један мушкарац (53) је преминуо док је учествовао у бициклистичкој трци у региону Арјеж, а полиција истражује тачан узрок смрти.

Пошто су се и други такмичари жалили на мучнину, организатори су трку отказали.

Још један бициклиста преминуо је у региону Воклиз на југу државе, након што се онесвестио због велике врућине.

У Француској је иначе у 25 од 90 административних округа усвојена уредба о ограничењу коришћења воде, пре свега за пољопривреду што може да утиче на жетву.

„Врућина је погодила и винограде Ероа, примећена је велика штета“, рекао је један од виноградара.

Већина пожара која је избила у Шпанији стављена је под контролу, међутим ватрогасци се и даље боре са ватром у Толеду и Мадриду која је спалила више од 20 квадратних метара земље.

Немачка метео служба упозорила је на екстремне врућине, а температуре су у неким покрајинама, попут Саксоније, достигле и 39 степени.

Поједини такмичари атлетске трке која се одржавала у Франкфурту, колабирали су због врућине.

У Италији, папа Фрања је током јутрошње молитве рекао да се молио за оне који су највише погођени врућинама – болесне, старе, грађевинске раднике и оне који морају да раде напољу.

 

Извор: Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ