Свет Србија

ВУЧИЋ СЕ ОБРАЋА ЈАВНОСТИ ПОВОДОМ СТАЊА НА КОСОВУ: Ситуација на северу наше покрајине је све тежа и веома сложена!

Председник Србије Александар Вучић обраћа се јавности поводом ситуације на Косову и Метохији и свакодневних притисака на Србе.

Председник Србије Александар Вучић састао се данас са чланом Представничког дома конгреса САД Елиотом Енгелом, са којим је, како каже, разговарао о њиховим различитим позицијама по питању односа које имају и један и други са Косовом и Метохијом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић је рекао да је Енгел један од најзначајнијих протагониста независности Косова, али да су разговарали о томе колико је важно да Београд и Приштина наставе дијалог, и истакао да се нада да ће његове поруке у Приштини убрзати настављање дијалога.

– Наше позиције су различите по питању нашег односа по питању КиМ. Он је један од најзначајнијих заговорника независности Косова. Имали смо конкретан разговор и причали о томе колико је важно да наставимо дијалог. Надам се да ће његове поруке Приштини допринети убрзаном наставку дијалога. Разговарали смо и о случају браће Битићи, о НАТО агресији свако из свог угла али на цивилизован и пристојан начин. Енгел је рекао да то што је велики пријатељ Албанаца не значи да не може да буде пријатељ Срба – рекао је Вучић.

Вучић је навео да се обраћа због кампање која се води у домаћим и иностраним медијима, а тиче се ситуације на северу наше покрајине КиМ.

– Ситуација на северу КиМ је све тежа и како се то карактерише, веома сложена и комплексна. Тешкоће са снабдевањем Срба су почеле одмах са увођењем такси на робу из централне Србије, јер разумљиво је да транспорт због такси је морао да буде пребачен на алтернативне путеве. Када вам неко уведе таксе, он вам укида трговину – каже Вучић.

Вучић се претходно састао са Елиотом Енгелом, чланом Представничког дома конгреса САД.

Извор: srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ