Регион

ЦИА ОДАБРАЛА И ОБУЧАВАЛА МАСОВНОГ УБИЦУ СРБА!

Осумњичени за ликвидацију Оливера Ивановића прошао обуку у једном од центара америчке агенције. Ејупи се помиње као припадник групе која је 2004. године организовала погром Срба на Косову и Метохији.

БЕОГРАД – Не могу да спекулишем о томе да ли је Фљорим Ејупи умешан у убиство Оливера Ивановића, јер нисам у току са истрагом, али могу да кажем да је он селектован и трениран у неком од центара Централне обавештајне агенције САД (ЦИА), што је било познато и када смо га хапсили 2001. године, изјавио је шведски судија Кристер Карпхамар, који је био на челу истраге о бомбашком нападу на аутобус „Ниш експреса“ код Подујева 2001. године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Када је 14. маја (2001.) Ејупи мистериозно побегао из ‘Бондстила’, први пут сам чуо да је реч о човеку ЦИА.

Незванично сам касније сазнао да је одлучено да Ејупија не изводе на суд јер би могао да проговори и о политичкој позадини злочина на КиМ из тог времена. Кад смо га ухапсили, само је рекао: ‘Нећу ништа да вам кажем’. И у папирима из истраге Унмика то су његове једине речи“, рекао је Карпхамар.

Када је и како ЦИА регрутовала Ејупија није познато.

Он током рата није био на територији Косова и Метохије, већ се у Немачкој бавио разбојништвима, изнудама и шверцом дроге.

Како се наводи, Ејупи се помиње као припадник групе која је 2004. године организовала погром Срба на Косову и Метохији, а сумњичи се да је лично ликвидирао Тахира Земаја и Џемаила Мустафу, који су били блиски сарадници првог косовског председника Ибрахима Ругове.

Та крвава линијаводи до убиства Ивановића 16. јануара прошле године.

Непосредно пред тај злочин, како бележе српске обавештајне службе, Ејупи је из Тиране допутовао на Косово а потом опет отпутовао у Немачку.

Извор: Курир

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ