loading...
Србија

НА УДАРУ ВРАЊЕ И ВЛАДИЧИН ХАН! Људи на југу Србије се хватају за главу и КУКАЈУ! Још мало па неће смети из кућа да изађу!

Извор: јутјуб принтскрин

Малобројни становници у брдско планинском подручју ханске општине већ неколико година немају мира од дивљих свиња које у чопорима у недостатку хране, долазе до самих домаћинстава и уништавају готово све од пољопривредних култура, преораних засада воћака и повртњака до ретких житарица, једино заобилазе лук.

Мештани, углавном у самачким старачким домаћинствима, још мало па ће и лети, као што је случај у зимском периоду, са страхом излазити из кућа.

Тако је недавно у Белишеву, селу на рубу са врањском општином, ова дивљач уништила више засада кромпира. Неки од њих су случај пријавили локалном удружењу ловаца, али како тек на јесен поциње ловна сезона, слаба вајда од тога.

Малобројни становници Белишева, али и многих других села у брдско планинском делу, наредне године ће добро размислити пре него ли засаде нешто. То исто важи и за оне који имају земљште у селима, а живе у неком од суседних градова, јер ако се број ове дивљачи не смањи, сигурно неће за џаба улагати у садњу.

 

Извор: Ало/Jugmedia.rs

Loading...
loading...