Свет

У НОВЕМБРУ ЈЕ КРАЈ! Пала и Аустрија, стотине хиљада Срба у паници, све их ИЗБАЦУЈУ НА УЛИЦУ!

Извор: јутјуб принтскрин

Аустријски парламент, на летњем заседању, последњем пред превремене изборе, након дуге и емотивне расправе, усвојио је одлуку о забрани пушења у свим угиститељским и објектима у којима се конзумира храна, а на снагу ће ступити од 1. новембра.

Забрана важи и за феште које организују клубови, који су раније били изузети од забране, а пушење биће дозвољено само у баштама кафића и сличним просторима, на отвореном.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Не забрањује се само пушење „класичних цигарета и цигара, односно лула“, већ забрана важи и за пушење шише, као и електронских цигарета.

Против закона у скупштини гласала је једино Слободарска партија Аустрије (ФПО) која се одувек противила овој забрани.

Закон јасно каже да се пушење забрањује на свим јавним местима где се производи, конзумира јело и пиће, а у то спадају и разне журке, школске установе, и сва друга места.

Доласком на власт ФПО, у коалицији коју је водила Народна партија (ОВП) канцелара Себастијана Курца само на кратко је обрадовала пушаче, јер је та влада одбацила примену раније усвојене забране пушења у угоститељским објектима.

Наиме, ранија забрана тражила је од локала да имају пушачки и непушачки простор, у шта су угоститељи уложили велике паре.

Влада ОВП-ФПО укинула је потпуно забрану, али падом те влада крајем маја, пало је и противљење забрани пушења, па пушачима од јесени предстоји тешко време, ако желе да и даље пуше.

 

Извор: Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ