Русија

ЦЕЛА ЗЕМЉА НА НОГАМА: Ћерке измасакрирале оца НОЖЕМ! Брутално га изболе 35 пута! Разлог ће вас ФРАПИРАТИ! Ево шта се све издешавало

Фото: Pixabay.com

Случај убиства оца тиранина који је тукао, а према сведочењу његове три ћерке, од којих су две у време убиства, као и злостављања, биле малолетне, чак и силовао, не престаје да узбуркава јавност у Русији.

Руске тинејџерке Кристина (19), Ангелина (18) и Марија (17) Качатуријан прошлог јула признале су убиство 57-годишњег оца Михаила, а годину дана касније, случај и даље изазива велике полемике у Русији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Судија је проширио претресна ограничења за сестре, а сматра се да им прети око 20 година робије. Протекло време провеле су у притвору, односно, кућном притвору. Подсетимо, сестре су убиле оца јер их је годинама, како тврде, сексуално, физички и психички злостављао.

Због контроверзног закона који знатно ублажава кажњавање злостављача у породици случај је поделио друштво. Истрага коју је тужилаштво водило завршена је раније овог месеца, а службена оптужница против ћерки је подигнута 14. јуна.

Документ, чија је скраћена верзија објављена на Фејсбук страници Ангелининог адвоката Алексеја Паршина, наводи да су девојке редовно биле изложене сексуалном злостављању и понижавању од стране свог оца.

Како се наводи, на дан убиства Михаил Качатуријан је у више наврата понижавао своје ћерке, док је у једном тренутку најстарију Кристину попрскао бибер-спрејем у лице, после чега је изгубила свест.

Адвокати који заступају сестре Качатуријан су се обратили шефу руског Истражног комитета Александру Бастрикину у покушају да поништи оптужницу у корист оне која одражава одбрамбени карактер женских акција.

-Оптужница је, благо речено, чудна. Случај тужилаштва је пун претпоставки, измишљотина и недоследности – написао је адвокат Паршин.

Суђење су медији помно пратили, па се покренула дискусија о приступу друштва породичном насиљу након увођења закона 2017. којим се декриминализује већина облика насиља. Око 350 људи се 19. јуна окупило испред седишта Истражног комитета у Москви, чекајући у реду да одбране сестре.

-Неопходна самоодбрана не може бити злочин. Зато што су се спасиле, суочавају се са 20 година затвора. Нема више кривице код жртава – писало је на поједниним плакатима.

Према првим извештајима, злочин је кренуо спонтано јер је отац напао Кристину, после чега је она зграбила нож. Ипак, медији наводе да је Качатуријан спавао када му је једна од девојака забола нож у грло, а затим су јој се придружиле друге две и напале га ножем и чекићем. Број убода варира од 36 до 45, а имао је ране по врату, око срца и по стомаку.

Иако је Суд одбацио тврдње да су злочин починиле јер нису више могле да трпе злостављање, постоје сведочења комшија и пријатеља који ипак иду томе у прилог.

Они тврде да Качатуријан ћеркама није дозвољавао да излазе напоље, чак ни у школу, те да се понашао као прави тиранин. Наводно им је претио пиштољем и редовно их је тукао, а забрањивао им је изласке и дружење са пријатељима. Чак је и мајка девојака побегла од њега због малтретирања.

Једна од ћерки је једном приликом морала да поједе псеће длаке са пода.

– Увек их је тукао. Једном их је одвео у шуму и претио да ће их убити. Мајка је побегла, а он је ћеркама забранио сваку комуникацију с њом. Качатуријан је био повезан са подземљем, био је попут мафијашког боса – рекла је једна породична пријатељица.

За Качатуријана се зна да је био близак са криминалним подземљем, а током претреса његовог стана и „аудија Q7“ пронађен је арсенал оружја и два килограма хероина.

Како се наводи, конзумирао је дрогу, а са својим ћеркама организовао је низ скандалозних активности. Зна се да нигде није радио, али и да је породица веома добро живела. Суђење је и даље у току.

 

Извор: Ало/ Слободна Европа

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ