Србија

ОНА ЋЕ СУДИТИ ЗОРАНУ ЗА ЈЕЛЕНИНО УБИСТВО! Познат месец у којем ће бити рочиште! Марјановића чека ПАКАО!

Зорану Марјановићу (41), који је оптужен за тешко убиство своје супруге и певачице „Гранда“ Јелене Марјановић (33), судиће судија Вишег суда Јелена Шкулић, супруга професора Правног факултета и судије Уставног суда др Милана Шкулића.

Након што је Апелациони суд решење Вишег суда о потврђивању оптужнице против Марјановића учинио правоснажним, поступак против њега требало би да отпочне на јесен.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Предмет је додељен у рад судији Јелени Шкулић, која би ускоро требало да закаже припремно рочиште. Очекује се да ће термин бити одређен почетком септембра. Са припремног рочишта јавност ће по закону бити искључена, када ће бити предложени сви докази које тужилаштво и одбрана планирају да изведу током поступка. Након тога заказаће се и почетак главног претреса, на коме ће Марјановић имати прилику да изнесе детаљну одбрану – казао је добро обавештен извор.

Он напомиње да је Јелена Шкулић, заједно са још 15 колега из основних судова, изабрана за судију Вишег суда у октобру прошле године. Претходно, она је судила у предметима Првог основног суда у Београду, а тренутно је и члан судског већа које суди оптуженима за убиство „кавчанина“ Блажа Ђуровића.

Њен супруг Милан Шкулић познати је професор кривичног-процесног права на Правном факултету и један од највећих стручњака из те области. Он је недавно изабран и за судију Уставног суда.

Подсетимо, Више тужилаштво оптужило је крајем јуна Зорана Марјановића за тешко убиство супруге Јелене Марјановић, чији је леш пронађен 3. априла 2016. у каналу на насипу у Борчи.

Тужилаштво терети Марјановића да је 2. априла своју супругу изударао металном шипком по глави, у тренутку док је у непосредној близини била њихова тада петогодишња ћерка.

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ