Србија

СВЕДОК САРАДНИК ОТКРИВА! Ејупи се ХВАЛИО МОНСТРУОЗНИМ ЗЛОЧИНОМ, његов друг из ћелије ИЗНОСИ ДЕТАЉЕ!

За злочине Ејупија зна се одавно. Албанац са Косова Фљорим Ејупи доспео је у жижу јавности када га је председник Вучић пре два дана поменуо у контексту убиства лидера грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића.

За злочине Ејупија зна се одавно, али ни за један од њих никада није правоснажно осуђен. У месту Ливадице код Подујева 16. фебруара 2001. године даљински је активирана бомба постављена у аутобус „Ниш-експреса“. У овом страшном терористичком нападу погинуло је 12, а рањено 22 Срба, а оптужница је подигнута управо против Фљорима Ејупија.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је за овај злочин прво добио 40 година пред Унмик судом, да би га суд потом Еулекса ослободио 2009. због наводног недостатака доказа. А на месту одакле је активирана бомба нађен је опушак цигарете са свежим отисцима Ејупија што је утврђено ДНК анализом…

Заштићени сведок на суђењу Ејупију било је лице које је са њим било у затвору у Дубрави. Сведок под кодним именом „Алфа“ познавао је Ејупија и чак су планирали заједничко бекство.

У делу сведочења сведок „Алфа“ описао је своје разговоре са Ејупијем и његову реакцију када га је питао да ли је он учествовао у бомбашком нападу на аутобус.

– Виђао сам Ејупија за време издржавања притвора у притворском центру Окружног затвора у Митровици, када сам имао прилику да с њим разговарам за време шетњи и других заједничких активности… Питао сам оптуженог Фљорима да ли су тачни наводи да је он учествовао у бомбашком нападу на аутобус, на шта се он смејао. Поверење оптуженог да ми након непријатељског односа прича о својој улози у нападу на аутобус стекао сам због улоге и храбрости које сам показао у мартовским догађајима 2004. године (погром Срба), као и због доброг односа које је сам имао са притвореницима А категорије затвора Дубрава, међу којима су били Скендер Халилај, Селим Краснићи, Бујар Баша – рекао је сведок.

Извор: srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ