Србија

ЈАКО НЕВРЕМЕ РАЗОРИЛО СРБИЈУ! Спрема нам се НОВ ПОТОП, средином недеље ће бити најгоре! Прогноза до краја лета је РАЗОЧАРАВАЈУЋА!

Према прогнози метеоролога данас ће бити променљиво облачно и свежије, на северу већи део дана суво, у осталим крајевима повремено с кишом, пљусковима и грмљавином. Ветар слаб и умерен, на истоку повремено и јак, северозападни.

Најнижа температура од 16 до 21, а највиша од 25 до 30 степени. У Београду ће бити променљиво облачно и мало свежије, ујутро киша и пљусак са грмљавином. Током дана суво. Ветар слаб до умерен, северозападни.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Најнижа температура око 19, а највиша око 28 степени. У току ноћи јаче наоблачење са кишом. Према изгледима времена за наредних седам дана, биће променљиво облачно и свеже, местимично с кишом и пљусковима са грмљавином.

У среду, 10. јуна, на југозападу, југу и југоистоку локално се очекују обилне падавине. Највиша дневна температура у већини места од 23 до 27 степени.

Невреме, праћено кишом, ветром и грмљавином, погодило је синоћ поједине крајеве Србије.

У Новом Саду ветар је ломио дрвеће, у Београду је падао јак пљусак, скоро цела Лозница остала је без струје, а у Шапцу се срушио део фасаде зграде, али нема повређених, преносе медији. У Шапцу је, ипак, причињена значајна материјална штета, а ветар је кидао дрвеће, наводи Пинк.

У Новом Саду поједини путеви и саобраћајнице били су закрчени због падања града, док су делови града и приградских насеља остали без струје. Медији преносе да је у Новом Саду падао град величине лешника, а фотографије које су Новосађани поделили на друштвеним мрежама, показују да се од јачине кише скоро ништа није видело.

Новосађани су на друштвене мреже постављали фотографије и видео-снимке невремена, на којима се види да је ветар гурао контејнере, савијао грање и ломио инвентар у баштама кафица, преноси РТС.

Због јаке олује одложен је почетак последње вечери фестивала „Егзит“. Портал 021 преноси, позивајући се на наводе грађане, да је са зграде Агровојводине на углу Булевара ослобођења и Булевара цара Лазара отпао део лименог крова, а да је у Футогу олуја поломила и бетонску бандеру у Омладинској улици, због чега је тај део остао без струје.

Олуја је у Новом Саду и околини причинила велику штету и оборила дрвеће у свим деловима града – од Новог насеља и Сателита, преко Лимана и Штранда, где су се посетиоци плаже разбежали или сакрили испод Моста слободе, до свих околних приградских насеља. Дрвеће је падало свуда по граду, као и грање, а више аутомобила је оштећено, додаје портал.

Из Градског штаба за ванредне ситуације Града Новог Сада поручили су да се након временске непогоде која је данас поподне погодила подручје града и приградских насеља, стање на улицама стабилизује. Јако невреме праћено олујним ветром и градом погодило је око 17.30 часова и Беочин.

Извор: Ало

 

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ