Свет

НЕМАЧКА СЕ СПРЕМА ЗА РАТ! Савезник их позвао у хаос: Требају нам да замене наше трупе, неколико стотина војника за почетак!

САД су позвале Немачку да пошаље копнене снаге на североисток Сирије ради делимичне замене америчких трупа, саопштио је специјални представник САД за Сирију Џејмс Џефри у интервјуу за немачки лист.

„Желимо да Немачка (пошаље) копнене снаге како би делимично заменили наше војнике“, рекао је Џејмс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Немачка игра активну улогу као партнер у политичким процесима и као савезник у борби против ДАЕШ-а на североистоку Сирије“, додао је он.

„Ми се надамо да ће немачка урадити више“, нагласио је амерички специјални представник, саопштивши да САД очекују од партнера слање на североисток Сирије неколико стотина војника на добровољној основи.

Џејмс је указао на то да не мора обавезно бити борбена мисија.

„ДАЕШ могу потиснути и локалне снаге, али је потребно одређено међународно присуство како би се осигурала подршка из ваздуха, логистика, обука и пружање техничке помоћи“, објаснио је он.

У исто време, по његовим речима, „војници треба да буду спремни и да се заштите“.

„Без стабилизације ситуације ДАЕШ и њима сличне групе ће се вратити назад“, упозорио је Џефри.

„Тренутно водимо преговоре са Турском о формирању зоне безбедности у том региону коју би осигуравале наше снаге заједно са курдским формацијама“, саопштио је он.

Тренутно, немачки ловци-бомбардери „Торнадо“ само врше извиђања и врши напајање горивом савезничких авиона у ваздуху.

 

Извор: rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ