Србија

БРНАБИЋЕВА У САРАЈЕВУ: Премијерка се састала са Ердоганом и Борисовим!

САРАЈЕВО – Председница Владе Србије Ана, Брнабић је у Сарајеву, где ће учествовати на Самиту Процеса сарадње у Југоисточној Европи (ПСуЈИЕ), разговарала са председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом, премијером Бугарске Бојком Борисовим и другим званичницима.

Брнабић и Борисов су синоћ, у пријатељском разговору, потврдили врло добре односе између Бугарске и Србије, те се сагласили да ће заједно наставити да раде њиховом јачању у будућности.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Бугарске није једини званичник са којим је председница владе имала прилику да разговара првог дана посете Босни и Херцеговини.

Брнабић је најдуже од свих присутних званичника разговарала са председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом, који је у срдачном разговору нагласио да искрено цени и поштује председника Александра Вучића и да се нада њиховом скором сусрету.

Премијерка Брнабић посету Босни и Херцеговини наставља данас на Јахорини, где ће учествовати на пленарној седници ПСуЈИЕ и са шефовима делегација разговарати о актуелној ситуацији у процесима ЕУ интеграција, наставку рада на повезивању у оквиру ПСуЈИЕ региона и шире, као и о предусловима за одрживи развој региона.

Извор: Курир/ Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ