Србија

НОВИ ПАКЛЕНИ ПЛАН ПРИШТИНЕ ДА НАПАКОСТИ СРБИЈИ: Пацоли од једног моћног функционера ЕУ има главобољу!

Преговори са ЕУ морају прећи на Вашингтон!

Албански политичари дали су милионе евра како би у управљачку палицу у разговорима Београда и Приштина поново преузеле САД од ЕУ и да нови комесар за спољњу и безбедносну политику, тренутни шеф шпанске дипломатије, који је ознаћен као пријатељ Србије Жозеп Барел нема никакву улогу, јер он ради у корист Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Албанци, њихови финансијери, лобисти подигли су огромну машинерију и улажу немилице како би излобирали да Вашингтон буде тај који ће наследити Федерико Могерини, а не шпански шеф дипломатије – открива извор Еспреса из дипломатских кругова.

Према његовим речима Беџет Пацоли, као један од главних финансијера тзв Републике Косово рекао је да нема поверења у човека који је јасно и више пута изјавио да Србија има територијални суверенитет на Косову.

– Жозеп, наиме је више пута одбио покушаје из Приштине да ступе у контакт с њим, те се сада боје његове улоге у ЕУ. Због тога су дали огромну своту новца, десетине милиона евра су у питању, како би излобирали у ЕУ и Вашингтону да САД буду те које ће водити дијалог – каже наш извор.

Према његовим речима на недавном састанку у Приштини договорено је и да конгресмен Елиот Енгел помогне Приштини у својим намерама чак и када је у питању лобирање у ЕУ.

– Дијалог Београда и Приштине потпуно је замро. То сада иде на руку Србији, али не и Приштини. То су схватили и Албанци. Америка је с друге стране јасно рекла да нема ништа против да преузме улогу у дијалогу, а као главни човек за то фигурира Филип Рикер. Остаје да се види како ће на то реаговати Немачка и Француска, које ће свакако желети још једну прилику после фијаска у паризу – каже нам наш извор.

Да је Америка озбиљније кренула у решавање питања Косова доказују и све оштрије изјаве њихових званичника, али и дипломатске офанзиве на овај део Балкана.

Тако смо имали прилику да у веома кратком периоду видимо посете Београду и Приштини двојице веома важних људи из Америке, а то су Метју Палмер и Елиот Енгел.

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић поручила је данас да не треба размишљати о томе ко има већи утицај на дијалог Београда и Приштине, већ да је важно да сви позову Приштину да укине таксе, како би се дијалог наставио.

„Битно је да сви активно учествују у томе, а није сад само питање тога да ли је превага на страни ЕУ, која и даље посредује и олакшава дијалог и улоге САД или неких других заинтересованих актера“, рекла је Јоксимовић.

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ