Свет Србија

ДЕТАЉИ ИСТОРИЈСКЕ ПОСЕТЕ ФРАНЦУСКОГ ПРЕДСЕДНИКА: Легија странаца чува Макрона са још 100 специјалаца!

Сарадња… Пред долазак Емануела Макрона у Београд су послати француски специјалци који у сарадњи са српским колегама праве детаљан план обезбеђења сусрета.

Председник Француске Емануел Макрон, који 15. јула долази у дводневну посету Београду, где ће му домаћин бити председник Србије Александар Вучић, један је од најчуванијих светских лидера у чијем обезбеђењу могу да учествују и припадници француске елитне борбене јединице – Легије странаца.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Извидница и план заштите

Макрон, откривају саговорници Курира, долази са око 100 француских безбедњака. Једна група је већ стигла у Србију, где са припадницима српске полиције и служби безбедности до детаља припрема план заштите.

– Француска има јаку обавештајно-безбедносну службу ДГСЕ која разрађује план. Пред долазак Макрона послати су француски специјалци, њих око 50, који ће у сарадњи са српским колегама обезбеђивати посету. Проверавају се све тачке на којима ће Макрон боравити и руте којима ће пролазити. Наши агенти лепо сарађују с француским колегама, међу којима има и бивших легионара – прича извор Курира.

Током дводневне посете Макрона, како додаје, биће ангажовано 4.000-5.000 полицајаца, уз припаднике специјалних јединица МУП и Војске Србије, БИА, ВБА и ВОА.

Члан Светске асоцијације шефова полиција Марко Ницовић каже да је председник Француске један од најбоље чуваних државника у свету.

– Није искључено да у Макроновом обезбеђењу има и припадника Легије странаца. Они су прошли најтеже обуке и имају посебне менталне и физичке способности. То су искључиво команданти, Французи. О његовој заштити брину и експерти фармације, медицине, хемијског оружја, да би елиминисали опасности од тровања храном или додира с предметима. Безбедносно ће бити покривено место где спава. Чак ће донети чаршаве, пешкире, сапуне, шампоне… – прича он.

Како Курир сазнаје, француски председник ће највероватније бити смештен у хотелу „Хајат“.

Иначе, улице којима буде пролазио гост из Француске биће затворене, шахтови заварени, на зградама ће бити снајперисти, а грађанима који станују на тим трасама биће наређено да затворе прозоре и навуку завесе. Појачаће се и контрола кретања пешака на прометним местима, где ће бити распоређени припадници Жандармерије у пуној опреми. Оштрије ће бити надгледана интернет комуникација Србије и иностранства.

Председник Вучић је најавио да ће током посете Макрона бити потписано око 20 различитих споразума. Француске фирме све су заинтересованије за сарадњу у информатичким технологијама, саобраћају и рударству.

Француски амбасадор Фредерик Мондолони недавно је изјавио да охрабрује сарадња француских компанија са Србијом и да је посебно интересантно улагање у обновљиве изворе енергије. Вучић је најавио да ће с Макроном разговарати о економској, политичкој сарадњи и европском путу Србије, али и КиМ.

Извор: Курир

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ