Свет

ДОНАЛД ТРАМП ОБЈАВИО РАТ ПУТИНУ У СРБИЈИ! Креће велика америчка офанзива на нашу државу!

Американци преко својих медија, агенција и НВО улажу милионе долара како би убедили Србе да се окрену против Руса и Русије.

Амерички председник Доналд Трамп објавио је медијско-политички рат руском лидеру Владимиру Владимировичу Путину. А тај рат водиће се на територији Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вашингтон ће у наредним месецима преко својих медија, агенција и невладиних организација уложити у нашу земљу милионе долара како би убедио Србе да се окрену против Руса и Русије. Потврда ове информације стигла је када је прошле недеље објављен нови концепт рада Америчке агенције за међународни развој (УСАИД), у којем пише да ће 11 стратешких медијских партнера ове америчке агенције максимално појачати своје присуство у БиХ, на Косову, Црној Гори, Северној Македонији и у Србији. Наша држава, иначе, добила је посебно место у овом извештају, као кључна земља и за Русију и за САД!

„Опасан руски утицај“
Извештај УСАИД представљен је 4. и 5. јула, а о њему је говорио директор ове организације Марк Грин. Како је наведено на сајту УСАИД, Грин је са представницима Г7 у Паризу разматрао концепт супротстављања „злонамерном утицају Кремља“!?!

„Уз финансирање УСАИД, 11 стратешких медијских партнера повећава присуство у Босни, на Косову, у Црној Гори, Северној Македонији и Србији, која је кључна земља и за Русију и за САД. Тиме се диверсификују приходи, а дигитално медијско присуство се повећава.

Уз ињекцију америчког новца, УСАИД предвиђа и алатке за борбу против лажних вести, као што је „Поп-уп Неwсроом“ из Молдавије, како би се обезбедила бихевиорална аналитика и технологија друштвених медија у сврху анализирања и идентификовања дезинформација. САД одавно сматрају да је јака, просперитетна и слободна Европа од виталног значаја за америчке стратешке интересе. Руске власти и снаге под њиховом контролом настоје да ослабе амерички утицај у свету и одвоје нас од наших савезника и партнера… „, пише у документу.

На овакве најаве УСАИД реаговао је руски МСП, на челу са министром Сергејом Лавровим, истичући да је реч о класичној америчкој пропаганди.

„Концепт за супротстављање злонамерном утицају Кремља, који је развијен у САД, представља средство за идеолошку борбу и пропаганду“, поручују у МСП Русије.

Коментаришући ове наводе, председник Српског спољнополитичког круга Милисав Паић каже да су планови САД, бар када је реч о Србији и РС, чисто бацање пара.
– Друге државе региона, као и лажна држава Косово, јесу америчка клијентела, али и у тим земљама знатан део јавности је довољно политички писмен да прозре медијско спиновање САД. Уосталом, недавне анкете у Европи показале су да јавност у тим земљама већу опасност за своју будућност види у САД него у Русији – наглашава Паић.

Специјални рат
Безбедносни стручњак Милан Петрић оцењује да Запад улагањем у медије на Балкану жели да појача „специјални рат“ против Русије.
– То раде како на економском нивоу, кроз санкције, тако и кроз пропаганду и кривљењем истине кроз медије. Циљ је рушење савезничког статуса Русије на Балкану и јачање западно поданички оријентисаних појединаца – упозорава Петрић.

Мирослав Бјеговић, декан Факултета за безбедност „Едуконс“, најављује да ће у наредним месецима бити максимално појачан рад западних обавештајних служби.

– Тај рад биће првенствено реализован путем медија са којима Запад има добре пословне односе и које занима само профит, а не државни интерес. Циљ овог деловања јесте ослабити позицију Додика у БиХ пласирањем дезинформација, као и слабљење СНС и Вучића пред пролећне изборе у Србији. Надају се да ће тако потиснути руски утицај и ове две земље гурнути у НАТО – подвлачи Бјеговић.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ