Србија

ИСПОВЕСТ ПОЛИТИЧАРА ЧИЈИ СУ СИН И ЋЕРКА ОСУМЊИЧЕНИ ЗА БРУТАЛНО УБИСТВО СТАРИЦЕ!

Политичар Саша Дујовић, отац Јелене Шпаговић (25) и Момчила Дујовића (21), који су ухапшени због сумње да су средином јуна убили и спалили Мајду Гаровић (81) из Земуна, рекао је за Курир „да као њихов родитељ сноси моралну одговорност“.

– Жао ми је жртве! Као родитељ осумњичених, сносим моралну одговорност. Свестан сам тога и не бежим ни од чега, ни од јавности. Нека државни органи раде свој посао, и ако се докаже да су моја деца крива за то, треба да одговарају. Свестан сам за које се дело терете моја деца – каже Дујовић, који је потврдио да је одмах после хапшења својих сина и ћерке дао оставку на место заменика председника странке Српска десница, као и на место саветника Зорана Ђорђевића, министра за рад, социјална и борачка питања.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сада већ бивши, други човек Српске деснице није крио свој шок због непријатне ситуације у којој се нашао он, али и читава његова породица.

– Тачно је, поднео сам оставке, јер не бих могао да радим тај посао ако се докаже да су моја деца крива. Читава породица нам је на стубу срама. Свој крст носим сам, на својим леђима, а деца, ако су крива, нека сносе одговорност. Молим вас, разумите ме, носим велики терет. Јако сам потресен – рекао је Дујовић.

Подсетимо, деца српског политичара ухапшена су због стравичног убиства пензионерке Мајде Гаровић, чији је спаљени леш, без руку, нађен 20. јуна у контејнеру у викенд-насељу крај Крчедина. Ухапшена Јелена Шпаговић осумњичена је за убиство, док се њен рођени брат Момчило сумњичи да јој је помагао да се отараси тела и да прикрије злочин.

– Јелена је годинама живела у кући поред убијене Мајде. Биле су прве комшинице. Јелена је са 16 година у ту кућу дошла да живи са својим дечком, а касније и супругом. Пре четири године добила је сина, али је пре годину дана одлучила да се разведе, те последњих годину дана није живела овде. Колико знам, остала је у добрим односима с бившим мужем и његовом породицом. Често је долазила и доводила сина код оца – прича комшиница убијене и додаје да нико у комшилуку не може да верује да је Јелена била у стању да почини злочин.

– Знам је одмалена, и брата јој знам. Љубазна и фина деца. Никад ми на памет не би пало да су могли тако нешто да ураде. Па Јеленина бивша свекрва је баш тог дана кад је Мајда нестала била у шоку и питала се што је нема – прича комшиница.

Јелена и њен брат саслушани су у Вишем јавном тужилаштву у Сремској Митровици и одређен им је притвор.

– Сумња се да су имали помагаче. Надлежни раде на утврђивању свих чињеница – каже извор.

Како незванично сазнајемо, мотив суровог убиства највероватније је дуг од 2.500 евра, које је Јелена наводно дуговала Мајди.

– Сумња се да је Јелена кобног дана позвала Мајду, наводно да јој врати дуг, али да је тада нешто пошло по злу и да ју је убила. Схвативши шта је урадила, Јелена је наводно позвала брата и одлучили су да се отарасе тела. Мислили су да ће спаљивањем леша сакрити све трагове злочина – каже извор и додаје:

– То што је Мајда отишла по највећем сунцу и оставила откључана врата говори да ју је неко познат позвао да се виде и да је на брзину истрчала, мислећи да ће се брзо вратити.

Председник Српске деснице Миша Вацић осудио је брутално убиство и позвао надлежне да спроведу детаљну истрагу.

– Шокиран сам да се оваква врста насиља дешава у нашој непосредној близини и инсистирам да држава интензивније ради на превенцији насиља – рекао је Вацић. С обзиром на то да су за ово брутално убиство осумњичена деца његовог дојучерашњег заменика, он каже да сви пунолетни грађани сносе личну одговорност за своје поступке и почињена дела.

Извор: Курир

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ