Србија

НОВИ СКАНДАЛ ИЗ ПРИШТИНЕ: Харадинај се КЛЕО да је то лажна вест!

Министру одбране Александру Вулину и делегацији Министарства одбране и Војног здравства није дозвољено да посете Клиничко-болнички центар Косовске Митровице, саопштено је из његовог кабинета.

Како се наводи, делегација Министарства одбране и Војног здравства није добила дозволу да посети КБЦ Косовска Митровица и поред тога што је прошле недеље Рамуш Харадинај председници Владе Србије рекао да је лажна вест да је Приштина свим српским званичницима ускратила дозволу за посете тзв. Косова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У одговору који је стигао из Приштине наводи се само да „нису у могућности да позитивно одговоре на захтев“.

– Још једном се показало да Рамуш Харадинај лаже – наведено је у саопштењу.

Приштина је, наводи се, још једном прекршила Бриселски споразум, а овога пута су се на листи званичника који не могу на КиМ, поред министра Вулина, нашли и лекари.

Из министарства наводе да је планирана посета имала искључиво хуманитарни карактер и да су представници министарства и ВМА са челницима КБЦ Косовска Митровица намеравали да разговарају о унапређењу сарадње коју та институција последњих шест година има са ВМА и даљој помоћи том медицинском центру у коме се лече и Срби и Албанци са КиМ.

У делегацији су били министар Вулин, начелник Управе за војно здравство, бригадни генерал др сци. мед. Угљеша Јовичић и представници ВМА – начелник ВМА, пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић и начелник Сектора за лечење доцент, др сци. мед Ненад Ратковић.

Извор: srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ