Србија

НЕВРЕМЕ СЕ СРУЧИЛО НА СРБИЈУ, КОМАДИ ЛЕДА ПО ОПУСТОШЕНОЈ ЗЕМЉИ!

Јако невреме праћено кишом, јаким ветром и градом величине лешника захватило је  Бродарево са околином у општини Пријепоље.

Ветар је носио све пред собом и ломио крошње дрвећа, а град је опустошио малињаке и повртарске усеве. Штету су претрпели и поједини објекти где су поломљени црепови, оштећена је и путна инфраструктура.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према незваничним информацијама ветар је однео део лименог крова са бензинске пумпе који је потом оштетио једно возило, чији возач је спас од невремена тражио управо на пумпи.

Ни најстарији житељи Бродарева, варошице на самој граници Србије са Црном Гором, кажу да не памте невреме као ово што их је задесило.

Ветар је био тако силовит да је ломио гране и оставио пустош у појединим деловима ове месне заједнице, а оштећен је и део пута који води ка зесеоку Закут.

Некадашњи директор Основне школе „Светозар Марковић“ из Бродарева, Шефкет Шеховић истиче да је невреме изгледало страшно и готово невероватно.

– На једном је снажан ветар почео да дува и истовремено је падала киша и јак град. Небо се готово спустило над Бродаревом. У свом животу тако нешто нисам видео. Ветар је носило је све пред собом – каже Шеховић.

У самом Бродареву не постоји противградна станица, а и да је и била, питање је колико би небеска артиљерија могла да сачува овај крај од снажног невремена.

Велика количина падавина захватила је и место Гостун у општини Пријепоље. Дувао је јак ветар, који је у комбинацији са кишом и крупним градом носио све пред собом.

 

Извор: Новости/ Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ