Србија

Бисерко организовала СРАМОТНУ представу о Сребреници!

Ђиласова и Шолакова телевизија оптутужују да Срби чине геноцид још од осамдесетих!

Хелсиншки одбор за људска права у Србију, чија је председница Соња Бисерко, синоћ је поводом наводног геноцида у Сребреници у Коларцу, у срцу Београда одиграна представа под називом „Сребреница. Кад ми убијени устанемо“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Револтирани тиме како се усред престонице приказује нешто што нас наосновано представља злочинцима, група око 20 младих у мајицама са знаком Косова је упало на извођење поменуте представе, како би спречили срамоту и истакли да се јавности приказује изврнута историја.

Наиме, они су покушали да надгласе редитеља Златка Паковића узвицима да у Сребреници није било геноцида и да је Ратко Младић херој, да би после тога почели да певају песме.

Глумцима, који су били против особа које су покушавале да спрече бруку, се придружила и публика која је очигледно под палицом Соње Бисерко те су апеловали да се родољуби избаце напоље, а након вербалног сукоба, полиција је то и урадила.

Оно што скандал увећава јесте и чињеница да се на друштвеним мрежама чин младих осуђује, те се представљају као хулигани и екстремисти, док се признају само муслиманске жртве иако је јавна тајна да су то углавном особе које су страдале у борби, а јасно је да међу мртвима има и много Срба, али се они броје као муслимани не би ли се свету представила нереална слика оного што се није догодило!

Дамњан Кнежевић који предводи Група младих родољуба из иницијативе „Нема поделе, нема предаје Косова и Метохије“ објаснио је шта се заправо десило:

– Дошли смо ту као националисти да поручимо да у Сребреници није био геноцид. Дошли смо и да поставимо питања, да питамо како их није срамота да пропагирају у Београду тезу о геноциду. Пошто они добијају медијску пажњу, да и ми искористимо ту медијску пажњу и питамо шта је било са покојним професором Дуњићем и зашто се нико од медија не бави његовим истраживачким радом? Професор је есхумацијом открио да од три хиљаде и четири стотине лешева, колико их има у рејону Сребренице, више од 80 одсто имају ране од метка, мине, што значи да су погинули у борби. То јесте био злочин, али се не може дефинисати као геноцид. И ко зна колико је Срба међу телима које је професор есхумирао – истакао је Дамњан Кнежевић за Србин.инфо.

Такође, на телевизији Н1 саговорници су оптужили Србе да су геноцид спроводили још осамдесетих година.

Прво је коментарисао Беким Бљакај из Фонда за хуманитарно право Косова, који је говорио о питању несталих особа, а онда је скарадном тезом наступио загребачки професор Иво Голдштајн.

– Говори се стално о геноциду у Сребреници, уосталом, на тај начин је осуђен и Радован Караџић. Ја бих радије говорио о геноциду у БиХ, геноцид није почео у Сребреници у јулу 1995. године, то је био врхунац геноцида. Све је почело 1992. са првим логорима и првим масовним злочинима, односно масакрима у Приједору, Бијељини, Зворнику, Фочи, он је почео крајем осамдесетих година са фазом екскомуникације, која је врло типична и појављује се у различитим геноцидима који су се догађали током 20. века у Европи, од нацистичког, па до оног у Руанди и оног турског над Јерменима. Геноцидне радње нису почеле 1995. почеле су пуно пре и Сребреница уе, нажалост, врхунац тог масовног злочина, завршио је своју скандалозну изјаву Голдштајн.

Глумац и новопечени политичар Сергеј Трифуновић такође тврди да су Срби геноцидан народ рекавши да сви Срби који се декларишу као патриоте оптуживши их да имају „тенденцију да под паролом свог патриотизма бране најмрачнију деценију наше историје уместо да воле своју земљу и раде на томе да људима у њој буде добро“.

Иначе, овај перформанс је увод у представу која ће бити изведена у јулу 2020. године у Београду.

Извор: srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ