Србија

Харадинај: Све већа улога Париза у дијалогу Београда и Приштине!

Улога Француске у постизању споразума између Београда и Приштине све је већа, изјавио је на пријему у француској амбасади поводом Дана пада Бастиље, премијер привремених приштинских институција Рамуш Харадинај, који је позвао француског председника Емануела Макрона да се још више ангажује на решавању тог питања.

– Користим ову прилику да захвалим на томе и позовем француског председника да се још висе ангажује на решавању овог питања. Оно што је сада потребно јесте проналажење оквира за узајамно признање постојећих граница између Косова и Србије, које је клучно за даљи дијалог – казао је Харадинај, пренео је РТК2.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Француска амбасада у Приштини организовала је вечерас свечани пријем поводом 14. јула, Националног празника Француске, а пријему су, поред бројних званица, присуствовали и председник и премијер привремених институција у Приштини, Хашим Тачи и Харадинај.

Француски амбасадор Дидије Шабер је у обраћању присутнима нагласаио да дијалог између Београда и Приштине мора бити настављен. Шабер је, поред осталог, рекао и да „Косово заслужује да се нађе у Међународној заједници”.

Тачи је у свом обраћању нагласио да ће Косово наставити да буде упорно у својим тежњама да се што пре придружи НАТО и ЕУ.

Извор: Блиц

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ