Србија

ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ ПОКОЉА У КЊАЖЕВЦУ: Пијани деда упао у двориште и почео да РЕШЕТА!

Ненад Ронић (63) из Књажевца испалио је 29 метака на мужа, синове и снају своје ћерке, јер је био бесан због свађе и туче свог унука од ћерке и унука од сина.

Ненад Ронић (63) из Књажевца починио је у недељу око 21 сат крвави пир када је хицима из аутоматске пушке убио зета Јастреба Асановића (38) и његовог сина, а свог унука, Ивана Ронића (19), док је тешко ранио другог унука Бенџамина (15) и супругу убијеног Ивана Роману (20).

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Незапамћени злочин догодио се у кући Ненадове ћерке Монике, где је убица дошао пошто је чуо да се његов унук Иван, Моникин син, потукао са својим братом од ујака.

– Ненад је удовац. Има две ћерке и једног сина. Ћерка Моника живи у Књажевцу, друга ћерка и син у Немачкој. Кобног дана из Немачке му је дошао син Синиша са породицом. Синишин син се потукао с братом од тетке Иваном. Деда Ненад је то сазнао, дохватио аутомат и отишао код ћерке Монике – каже комшија Божин Симић и наставља:

– Ненаду је неко рекао да је Иван убио свог брата. Њега је то толико разбеснело, па је сео у ауто и отишао до ћеркине куће, која се налази неколико улица даље од његове. Чим је ушао у двориште, рекао јој је: „Твој син је убио мог унука!“ Ћерка га је убеђивала да је то лаж, али он је није слушао. Поново је сео у ауто, отишао кући, узео пушку и вратио се код ћерке. Чим је ушао, почео је да решета по дворишту. Рођеној ћерки је убио мужа и сина, док јој је снају и другог сина ранио. Био је пијан.

Комшија
Мене је јурио пиштољем

Саша Асановић, рођак убијеног Јастреба, каже да је локална полиција знала да Ненад има оружје у илегалном поседу.
– Ненад је мене пре десетак година јурио пиштољем да ме убије. Покушао је и колима да ме прегази. Тада, када ме је јурио с пиштољем, побегао сам право у полицијску станицу. Све сам им испричао, и да је насилан и да има оружје. Пријавио сам га и ништа. Није му одузето оружје – каже Саша.

Већи масакр спречио је комшија Милош Стефановић, који је чуо рафале и помахниталом убици отео пушку.

– У ћеркину кућу је дошао с „калашњиковом“, укућани су били у дворишту, а он је кренуо да пуца. Насељем су одјекивали рафали, а ја сам чуо и дотрчао. Прескочио сам ограду, пришао сам Ненаду с леђа и дохватио пушку. Отео сам је, а Ненад је побегао. Погледао сам пушку, у њој је остао само један метак, а унутра стаје 30 комада – препричава драму комшија Стефановић и наставља:

– Страшно шта се догодило. Ово се не памти, ово је покољ!
Комшије причају да је Ненад убрзо после двоструког убиства и рањавања ухапшен.

Испред куће ухапшеног Ненада Ронића јуче је дежурала полиција.
– Полицајци чувају кућу да је ми не бисмо уништили! Разбили бисмо је, запалили, каменовали. Чули су да ћемо кућу овог монструма сравнити са земљом, па је сад обезбеђују – кажу окупљене комшије. Иначе, Ненадовог сина из Немачке Синишу, као и унука с којим се убијени Иван потукао, јуче нисмо затекли у кући. Комшије причају да су се они после масакра негде склонили.

Зукан Стефановић, отац рањене Романе, каже да је тачно да су се Иван и брат потукли и да се убрзо све смирило.

– Раставили смо их и отишли кући. После сат и по времена дошао је деда и упуцао целу фамилију. Ранио је моју ћерку, а њеног мужа је убио. Романа је оперисана – рекао је Зукан.

Убијени Иван и његова рањена супруга Романа постали су родитељи пре мање од месец дана.

– Романа се породила крајем јуна. Она и Иван добили су сина. Дете неће упознати оца, надамо се да ће барем мајка преживети – кажу комшије.
Рањени Бенџамин је изрешетан по ногама, док је Романи метак прошао кроз стомак и заглавио се у левом куку.

Отац убијеног Јастреба: Нисам причао с приком, стално је изазивао туче

Радомир Павловић, отац убијеног Јастреба Асановића, каже да су сви знали какав је Ненад.

– Мој син је убијен, а снајка Романа се бори за живот. Сви смо знали какав је мој прикан Ненад, ја с њим годинама нисам ни говорио. Ненад је увек, кад попије, изазивао тучу, нема с ким се није докачио. Ко зна колико је пута долазила полиција због њега – прича Павловић.

Извор: Курир

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ