Свет

ПОКУШАЈ АТЕНТАТА НА САЛВИНИЈА: Украјински нео-нацисти хтели да га убију!

Италијански министар унутрашњих послова Матео Салвини изјавио је данас да је група украјинских нео-нациста, ухапшена због поседовања читавог арсенала оружја, хтела да га убије.

– То је била једна од многих претњи смрћу које добијам сваки дан. Тајна служба ме је известила о украјинској групи која планира атентат на мене. Драго ми је што је то допринело да се пронађе арсенал неких лудака – рекао је Салвини, који је познат по својим јаким про-руским ставовима, преноси Анса.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Италијанска полиција привела је јуче тројицу мушкараца, међу којима и једног који је повезан са неофашистичком политичком странком, након што је открила велику количину оружја, укључујући ракету ваздух-ваздух француске производње, као и материјал са нацистичким симболима.

Полиција је саопштила да је то откриће резултат претходне истраге о Италијанима који су учествовали у рату у источној Украјини.

Италијанска полиција и Тужилаштво саопштили су да је информација о постојању завере да се изведе атентат на Салвинија потекла од бившег агента КГБ, али да за то нису пронађени докази.

У саопштењу се наводи да је до откривања покушаја продаје ракете ваздух-вазду дошло захваљујући надгледању пет Италијана, бивших полицајаца блиских Азовском батаљону.

Из катарског министарства спољних послова за Ројтерс су рекли да је ракета француске производње некада била у поседу војске те земље, али да је пре 25 година продата „трећој пријатељској земљи“.

Како наводи АП, Салвини је данас попустио под притиском јавности и приистао да одговара на питања у парламенту о оптужбама да је његов сарадник тражио од Русије новац за његову про-руску партију Лига.

Извор: srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ