Русија Свет Србија

ФРАНЦУЗИ У ПАНИЦИ: ЕУ је слепа, не види да су због одлагања датума, Русија, Кина и Турска већ УШЛИ У СРБИЈУ!

Француска има велики интерес да инвестира у Србији како не би изгубила трку са Кином, сматра француски геополитички стручњак специјализован за Балкан Алексис Труд, који наводи да је за Србију 2028. година зацртана као најранији датум уласка у ЕУ.

Званична Србија гаји велике наде о уласку у Европску унију, што се сваки пут одлаже. У овом тренутку, фиксиран датум је 2028, ништа пре тога. Земља води јаке преговоре, корак по корак о техничким поглављима, али ниједан српски званичник неће моћи да на крају преговора прихвати губитак јужне провинције Косова, што је предвиђено преговорима – рекао је он за Франс енфо.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На питање шта блокира европски пур Србије, француски геополитички стручњак каже да се ЕУ води “превазиђеном анализом” из 90-их година прошлог века о, како је навео, заштити права “албанске мањине на Косову”.

-Оно што Европска унија не види је да су одлагањем рокова, Русија, Кина и Турска направиле ”камбек” и да су врло присутне у Београду. Уколико ЕУ, а посебно једна од њених највећих представница Француска, не убаце у већу брзину, Србију би Исток могао да прогута. Када сам то говорио још пре неколико година, сви су ми се смејали – каже Труд.

Он оцењује и да је Француска схватила да ће, уколико не убрза процес инвестирања у Стбију, изгубити ту трку са Истоком.

-Французима је, дакле, и те како у интересу да инвестирају у ту земљу у којој су већ присутни са својим компанијама – сматра Труд.

 

Извор: Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ