Свет Србија

Косово да се спреми за завршну фазу — без САД неће бити коначног решења!

Фото: јутјуб

Председник Одбора за спољне послове америчког Сената Боб Менендез изјавио је у Вашингтону да је веома важно да Косово буде спремно за завршну фазу дијалога.

Менендез сматра да је важно да Косово буде спремно за ову фазу како би се постигао коначни договор.

„Веома сам поносан што су САД 2008. године међу првим земљама признале независност републике Косово. Америчка подршка Косову ће се наставити и у будућности“, рекао је Менендез током састанка са председником скупштине Косова Кадријем Весељијем.

Како јављају приштински медији, током састанка са Менендезом, Весељи је упознао америчког сенатора са политичким кретањима на Косову и у региону и захвалио му на улози и доприносу Сената Косову.

Тема разговора био је процес дијалога између Косова и Србије и значај који за Косово има директно учешће САД у овом процесу, преноси агенција „Бета“.

„Без Америке не може бити коначног споразума између Косова и Србије. Директно учешће САД у овом процесу од суштинског је значаја за реализацију споразума, који ће обезбедити признавање независности независне и суверене државе Косово, као и обезбеђивање седишта у УН“, рекао је Весељи.

Током посете САД на позив америчког Конгреса, Весељи је имао сусрете са великим бројем конгресмена и сенатора.

Извор: rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ