Свет

ЛАЗАНСКИ: Американци припремају јавност! У Европи се крије НАЈСТРАШНИЈЕ ЗЛО на шест локација које окружују Србију!

„Случајно“ објављивање информација о тачним местима где се чува америчко нуклеарно наоружање у Европи није никаква новост, каже војно-политички коментатор Мирослав Лазански.

У извештају Парламентарне скупштине НАТО случајно су обелодањене информације о тачним местима где се чува америчко нуклеарно оружје. Према наводима „Вашингтон поста“, извештај је објављен још у априлу под називом „Нова ера нуклеарног обуздавања?“, али је, убрзо након изласка у јавност, он обрисан, будући да се у њему наводи и где је тачно лоцирано близу 150 нуклеарних бојевих глава у Европи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Реч је о шест локација — шест база: Клајне Брогел у Белгији, Бухел у Немачкој, Авијано и Геди Торе у Италији, Волкел у Холандији и Инџирлик у Турској.

​Лазански подсећа да се у вези са нуклеарним бојевим главама у Геди Торе, још у време агресије НАТО на СРЈ 1999. године, водила велика полемика у италијанским новинама, јер је избила афера,због тога што тамо Американци држе нуклеарно оружје, а локална власт о томе није имала појма.

– Дакле, мање-више сви су то знали, они који треба да знају. Да ли је јавност у овим градовима то знала, то је сад друго питање. Зашто је то сада изашло, вероватно је и дисциплина у НАТО-у, што се тиче заштите информација, временом попустила. Али ако мислите да обавештајне службе страних земаља које то интересује нису знале – знале су. Само је питање да ли је то јавност знала – каже он.

– Наравно да објављивање таквог податка може да узбурка јавност у тим земљама и то би могло да доведе до неких протеста. Међутим, питање је ко је те информације пустио у јавност – да ли официри из европских НАТО земаља или је реч о пропусту Канађана и Американаца, истиче Лазански.

Ако је то радила нека информативна служба где су официри из НАТО земаља у Европи, могуће је да се објављивањем таквих информација јавност, на неки начин, почетно упозорава шта би значио долазак нових америчких ракета средњег домета у Европу, сматра он.

– Могуће је и да је обична техничка грешка и да је то процурило због немара и непрофесионализма, јер и то се дешава великим војним системима. Могуће је и да је намера да се јавност припреми за долазак нових америчких ракета у Европу или да се управо алармира против тог доласка – закључио је Лазански.

 

Извор: Ало/rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ