Регион

Мило све слабији: ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ МОГУ у Црну Гору! Ђукановићев ПОСЛУШНИК ЛАЖЕ да ЗАБРАНЕ НИЈЕ НИ БИЛО!

Црногорски министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић изјавио је да нема никакве забране уласка држављанима Србије Матији Бећковићу, Александру Раковићу, Дејану Мировићу и Чедомиру Антићу у Црну Гору.

– Влада 1. новембра, и ја 4. новембра саопштили смо одговарајући на манипулације, да нису постојали никакви тајни спискови непожељних особа, већ да наџлежни државни органи у сваком конкретном случају процењују како би лица својим деловањем могла угрозити заштићене вредности у интересу Црне Горе и њених грађана – рекао је Нухоџић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је додао да је био један предмет где је на основу безбедносне процене Агенције за националну безбедност за конкретну особу где је постојала је забрана до почетка ове године.

– Поновним безбедносним проверама утврђено је услед промењених околности да више не постоје разлози за забрану уласка и овог лица – рекао је Нухоџић на питање посланика у Скупштини Црне Горе.

Из Владе је раније саопштено да званични списак особа чији је улазак у Црну Гору забрањен не постоји, али да има мишљење за неке особе које су непожељне и да су у том документу и имена академика Матије Бећковића, историчара Чедомира Антића и Александра Раковића, и професора Правног факултета у Приштини Дејана Мировића. Митровић и Раковић су у изјави за портал ИН4С негирали тврдње Нухоџића и саопшили да им је био забрањен улазак у Црну Гору.

– Поводом скандалозног, неистинитог и примитивног одговора министра Нунхоџића, желим да обавестим јавност да ми је у фебруару 2019. МУП ЦГ одбио жалбу поводом забране уласка или враћања са граничног прелаза Добраково у децембру 2018. године када сам намеравао да посетим мајку и брата у мом родном Улцињу – саопштио је Дејан Мировић.

И Раковић је саопштио да има информације да му је забрањен улазак и додао да ће се „поново ујединити српске земље и да ће ослободити српско море“.

Извор: srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ