Свет

АМЕРИКАНЦИ ЗАПОЧЕЛИ ОПЕРАЦИЈУ КОСОВО: Одред специјалних агената слетео! САД покренуле рат против 11 најмоћнијих!

Фото: Јутјуб

Операција „Косово“ представља 11 хапшења због трговине дрогом и кршења забране поседовања ватреног оружја.

Специјални агенти америчке службе за имиграцију и контролу царине (ИЦЕ), који раде заједно са полицајцима из полицијске управе Порторика у Арекибу и Бироу за посебне истраге у Порторику, ухапсили су у четвртак 11 особа због кријумчарења и поседовања дроге и илегалног оружја.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У оптужници се наводи да је од маја до 2018. до новембра 2018. године организација дистрибуирала кокаин, крек, хероин и марихуану, све у оквиру зграде од јавног значаја Вила Евангелина која се налази у општини Манати.

Сваки од 14 оптужених суочава се са једном тачком забране за поседовање ватреног оружја у циљу унапређења криминала у вези са кријумчарењем дроге и једне тачке у вези са поседовањем ватреног оружја у циљу подстицања криминала, кријумчарења дроге, помагања и подржавања тог процеса.

Следеће особе које су ухапшене: Луис Ортега-Луго, „Чембо“; Жеиро Ајала-Креспо, „Жеро“; Хосе Тобар-Отерао, звани „Ел Виско“; Жосуе Аројо-Ајала, „Дејби“; Џеси Родригез-Луго, „Чики“; Хавијер Ривера-Сантијаго, „Паичо“; Хосе Антонио Флорес-Торес, звани „Чори“; Адалберто Куилес-Негрон, „Ел Берто“; Хуан Лауреано-Миранда, „Хуанчи“; Жан Паул Куинонес-Мухика, „Менор“; Џереми Торес-Росарио.

Они који су ухапшени имали су почетно саслушање пред судијом америчког Суда Маркосом Лопезом у четвртак и пребачени су у затвор у Гвајнабу у ишчекивању исхода њиховог случаја. Саслушања су била заказана за 23. и 24. јули у 13.00. и 15 сати.

Помоћник америчког адвоката Давид Т. Хенек надгледа кривично гоњење осумњичених. Ако осумњичене осуде они ће се суочити са минималном казном од 5 година затвора, до доживотног затвора.

 

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ