Регион

БОСАНАЦ У САЛЦБУРГУ КРИЈЕ ВЕЛИКУ ТАЈНУ: Сукоб два човека у кафани није био случајан!

Албанац (31) који се сумњичи да је убио Самира Халкића (46) на прослави рођендана Самировог унука у Салцбургу, ухапшен је пре нешто мање од месец дана, а аустријска полиција сумња да би овај мушкарац могао бити повезан са албанском мафијом која се у Аустрији бави растурањем кокаина.

Истрага би у требало да расветли и шта је, заправо, био окидач сукоба.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Велика полицијска акција, приликом које је ухапшено четири особа и одузет кокаин, догодила се 6. јула у Бечу. Међутим, случај је, према писању аустријских медија, пребачен у Салцбург, јер тамошњи суд сматра да је овај случај повезан са убиством Самира Халкића и рањавањем његовог сина Џениза.

Аустријски портал „ое24“ пише да је 31-годишњи Албанац осумњичен за убиство и рањавање Халкића, оружје узео од 34-годишњег земљака који је ухапшен у полицијској акцији у Бечу.

Ипак, посебно интригантно је то што је светло истраге сада пало на мотив убиства и рањавања.

Наиме, подсећања ради, до сукоба између Албанца и Џениза Халкића дошло је у једном угоститељском локалу у Салцбургу, када је Џенис славио рођење детета. Сведоци су касније испричали да је Албанац чак и ошамарио Џениза, због чега је реаговао његов отац Самир.

Сва тројица су изашла испред локала како би решили несугласице, али је Албанац изненада извадио пиштољ и запуцао на оца и сина. Један метак је погодио Џениза у груди, али је он брзом лекарском интервенцијом спасен, а друга два су погодила Самира и несрећни човек је преминуо на лицу места.

Сада, два месеца након пуцњаве, полиција испитује могућност да свађа међу тројицом мушкараца није обичан кафански сукоб који је ексалирао до трагичног исхода, већ постоје информације да је сукоб настао због новца, конкретно дуга од 70.000 евра.

Међутим, ови наводи су и даље у фази испитивања, и мотив злочина званично још увек није саопштен.

Албански држављанин (31) који се сумњичи за убиство, ухапшен је у Дизелдорфу пре скоро месец дана. Аустријски медији пишу да је време у притвору провео користећи све могуће правне лекове како не би дошло до његовог изручења матичној држави. Због тога није било могуће испитати га, а његов адвокат негирао је све досадашње оптужбе.

Извор: Курир

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ