Свет

НЕЗАПАМЋЕНИ ХАОС У ВЛАДИ! Дигли се сви министри, хоће да дају отказе! Разлог је једна особа на високој функцији!

Фото: Pixabay.com

Британски министар финансија Филип Хамонд рекао је да ће у среду поднети оставку пре него што му Борис Џонсон уручи отказ, уколико преузме премијерски кабинет.

Пре њега, оставку је за исти дан најавио министар правосуђа Дејвид Гок.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Ја сам сигуран да нећу бити отпуштен, зато што ћу поднети оставку пре него што до тога дође. Под претспоставком да Борис Џонсон постане премијер, схватам да би његови услови за служење у његовој влади обухватали прихватање изласка из ЕУ без споразума 31. октобра. То није нешто што бих ја икада могао да потпишем“, казао је Хамонд у емисији „Би-Би-Сија“, преноси Ројтерс.

Његов колега, министар правосуђа Гок изјавио је претходно за „Сандеј тајмс“ да ће у среду поднети оставку уколико Џонсон победи на унутарстраначким изборима у Конзервативној партији и постане нови премијер.

„Индипендент“ преноси да је Гок обављао ову функцију од јуна 2016. када је председница владе постала Тереза Меј и да је сада поручио да неће моћи да настави са радом у влади под Џонсоном, бившим шефом дипломатије, уколико он буде тражио Брегзит без споразума с ЕУ.

Гок је оценио да би такав потез Лондона водио националном „понижењу“.

С обзиром да сам био у кабинету од када је Тереза Меј дошла на власт, мислим да би било одговарајуће од мене да поднесем оставку попут ње“, казао је Гок.

Трка за новог лидера Торијеваца улази у последњих 48 сати, гласање је у понедељак, резултати ће бити саопштени наредног дана, а Џонсонов противник је актуелни британски министар спољних послова Џереми Хант.

 

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ