Идвајамо

ОСТАВКА ХАРАДИНАЈА ЈЕ ПРЕВАРА: Цео терет желе да СВАЛЕ НА СРБИЈУ!

Оставка Рамуша Харадинаја, због позива Специјалног суда за ратне злочине на КиМ да буде саслушан као осумњичени, је фарса и начин да се дијалог одложи и прекине, али да се стави терет на Србију, каже министар одбране Александар Вулин.

Он објашњава да је у питању игра „за унутрашњу употребу“, да није први пут да Харадинај одлази у Хаг и да се враћа као херој, а да сви сведоци буду убијени.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Надам се да је неко од сведока претекао и да ће га овај пут сачувати. До сада су убили десетине људи који су сведочили против Рамуша Харадинаја. Бојим се да је нешто друго у питању, да је све ово фарса и начин да се дијалог одложи, да се прекине, али да се стави терет на Србију – рекао је Вулин за медије.

Додаје да Харадинај одлази да јача своју позицију, да се после избора врати као апсолутни победник, те подсећа да се на тај начин већ два пута враћао из Хага.

– Није проблем да Харадинај дође из Хага и да постане премијер, али је страшан проблем да генерал Лазаревић живи у Нишу, да пуковник Шљиванчанин и генерал Ојданић буду живи. Шиптари који су били у Хашком трибуналу постају премијери, министри, председници и то је нормално – нагласио је Вулин.

Напомиње да је план западаних земаља био да пре 2012. године Косово буде призната држава, да се Србија у потпуности уклони са простора КиМ.

– Када смо 2012. године почели да долазимо у Брисел на преговоре то нам је јасно предочено. Од нас се само тражило да спроведемо оно што је потписао Борко Стефановић, Вук Јеремић и оно што је договорио Борис Тадић – истакао је он.

Додаје да су се доласком Александра Вучића ствари промениле, а да је ово још један притисак на Србију и Вучића и да траже оно што не могу да добију.

– Крајњи циљ је да нема Срба на КиМ. Међутим, успешни смо у томе да их сачувамо, да их оснажимо, да не дозволимо да се они помере. Водимо рачуна о њиховој безбедности, здравству, образовању, затим у економском смислу. Влада Србије исплати око 40.000 разних давања на КиМ од плата до социјалне помоћи – навео је он.

Подсећа на изјаву председника државе да Србија неће дозволити понављање акције „Олуја“ и погром из 2004. године, али да ће учинити све да се сачува мир и стабилност.

– Србима је циљ мир и стабилност, Албанцима није и они хоће сукоб у коме ће их НАТО поново заштитити. Они само то траже, на нама је да то избегнемо – закључио је министар.

Извор: srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ