Спорт

ХРВАТ У ФЕДЕРЕРОВОМ ТИМУ ЉУТ: РОЏЕР је био бољи од Новака, а није победио!

Новак Ђоковић и Роџер Федерер су одиграли епски меч у финалу Вимблдона. Дуел је трајао четири сата и 57 минута, Ноле је успео да спасе две меч лопте и да на крају слави. Најбољи тенисер света је показао да је ментално изузетно јак, те је успео да надигра и тактички надмудри Швајцарца.

Како сам се осећао? – упитао је Љубичић новинара „Јутарњег”. – Нервозан сам! Био сам и тада нервозан јер сам видео да је Роџер бољи, али није успео да победи. Гадно је то.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На потпитање како је било гледати Марија Анчића, Новаковог великог пријатеља, у победничкој ложи, Љубичић је дао резервисан одвговор.

– Марио је био близу мене, али верујте ми, када меч почне, гледам само Роџера и терен. Ако се не варам, Анчић је био само један сет, морао је на аеродром на посао.

Горан Иванишевић је нови члан Ђоковићевог тима и њему је сигурно било доста лакше да прати финале. Иако физички није био присутан у Ол Ингланд клубу, већ је имао обавезе у Умагу, овај бивши тенисер из Хрватске је био доста задовољнији после дуела.

– Горану је сигурно било доста лакше. Ја нисам могао да дишем, мало сам псовао, али све иде у рок службе. Нема великих драма. На крају дана, све је то спорт и ничији животи се неће променити због тог финала – рекао је Љубичић.

Марио Анчић је после дуела истакао да мисли да је ово био најбољи дуел икада у историји белог спорта, али Иван се не слаже с тим.

– Не! Јасно је да је људима из Ђоковићевог тима ово најдражи меч, али за мене је убедљиво најбољи мећ финале Аустралијан опена између Роџера и Рафаела Надала 2017. Разумем да неко мисли да је ово било најбоље што смо видели, али за мене је оно финале ненадмашно!

Извор: Блиц

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ