Србија

Рамуш Харадинај стигао у Специјални суд у Хаг, почело САСЛУШАЊЕ!

У петак поднео оставку на место премијера управо због саслушања пред Специјалним судом, а данас ће се појавити пред истражитељима.

У Специјалном суду за ратне злочине које су починили припадници тзв. ОВК са седиштем у Хагу почело је саслушање тзв. премијера приштинских институција у оставци, Рамуша Харадинаја, који је позив добио као осумњичени.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Претходно, Суд је саслушао бившег портпарола те паравојне формације, Јакупа Краснићија, пренели су приштински медији.

Рамуш Харадинај је у петак поднео оставку на место премијера управо због саслушања пред Специјалним судом, а данас ће се појавити пред истражитељима.

Наредни потези суда у вези Рамуша Харадинаја нису познати, али ће некадашњи тзв. премијер Косова бити саслушан у својству осумњиченог.

Харадинај је на свом Фејсбук профилу написао да је „Косово кренуло напред на евроатлантском путу и да је „јаче него икада пре, на линији мира и у свеприсутном пријатељству са Сједињеним Државама“.

Поновио је да је „Косово спремно за дијалог са Србијом до постизања правно обавезујућег коначног споразума, укључујући и узајамно признавање у постојећим границама“.

Харадинај је у петак поднео оставку због позива на саслушање. Тада је рекао да тим чином жели да „одвоји функцију премијера од Рамуша Харадинаја“.

Извор: srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ