Србија

Након позива у Хаг, Харадинају заболи нож у леђа најближи сарадници! У Приштини га чека пакао!

Рамуш Харадинај поднео оставку на место премијера тзв Косова. Позван на саслушање у Хаг. Бивши председник уставног суда је изричит да Харадинај више не може да доноси било какве одлуке.

Рамуш Харадинај, који је у петак поднео неопозиву оставку ради одазивања на саслушање у Специјалном суду у Хагу у својству осумњиченог, више се не може сматрати премијером, изјавио је вечерас бивши председник косовског уставног суда, Енвер Хасани.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Хасани је у изјави за тв Дукађини објаснио да би се Харадинај и даље могао сматрати премијером само у случају да га је парламент разрешио ове дужности путем изгласавања неповерења његовој влади.

Бивши председник уставног суда је изричит да Харадинај више не може да доноси било какве одлуке, па ни да, како је рекао, долази у премијерски кабинет.

„Може да уђе у зграду владе, да борави у неку од канцеларија, којих тамо има, јер он је тек поднео оставку, али није премијер на власти”, јасан је Хасани.

Говорећи о могухности да Кадри Весељи, као носилац листе владајуће коалиције ПАН, предложи још један манат премијеру, Хасани каже да косовски устав не дозвољава такву могуцност лидеру Демократске странке Косова.

Истиче и да председник привремених приштинских институција, Хашим Тачи, не може сам да одлучи о расписивању ванредних парламентарних избора, већ само уз консултације са представницима свих парламентарних странка.

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ