Србија

Ђурић: Харадинај ће кад-тад одговарати!

Директор Канцеларије за Косово и Метохије Марко Ђурић изјавио је данас да ратни злочини не застеравају и да ће Рамуш Харадинај и остали одговорни за њих кад-тад одговарати.

Директор Канцеларије за Косово и Метохије Марко Ђурић изјавио је данас да ратни злочини не застеравају и да ће Рамуш Харадинај и остали одговорни за њих кад-тад одговарати.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Као што су се претходна два или три пута са том ствари проиграли само да се покаже да има процеса против Албанаца, а на крају нико не буде осуђен. Не заборавите да је тај суд основан као суд непризнате државе Косово који је само физички измештен у Холандију“, казао је Ђурић током гостовања на РТС.

Он је истакао да је предвиђено ће се премијер Косова у оставци Рамуш Харадинај врати из Хага за недељу дана.

„Премало говоримо о свему томе, оно што људи треба да знају јесте да се Рамуш Харадинај и остали терористи налазе на међународним потерницама управо захваљујући деловању Србије. Због тога их приводе широм света када државе одлуче да се озбиљно томе посвете“, рекао је Ђурић.

Ђурић је казао да су Срби на Косову добили мудар савет да се држе по страни док траје „обрачун политичких представника Албанаца“ и да је потребно да се сви посвете побољшању живота кроз 149 пројеката подршке у оквиру плана председника Србије Александра Вучића и Владе Србије.

„Политичке размирице нису нешто шта ми можемо да решимо, осим да себи нанесемо штету тиме што ћемо додатно пођарити једну шовинистичку мржњу“, казао је Ђурић и додао да је на Косову на делу „вишегодишња антисрпска хистерија“.

Он је исткао да највиши предсетавници Европске уније сугеришу да Приштина треба да укине таксе, а да је и порука Србије иста.

Извор: Вечерње Новости

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ