Србија

НЕСТАЛИ БЕЗ ТРАГА: У протеклих месец дана Србија трага за чак ПЕТ ОСОБА, очајне породице моле за помоћ!

У протеклих месец дана у Србији је пријављен нестанак чак седам особа о којима породица нема никаквих информација. Већина њих нестала је под неразјашњеним и изузетно чудним околностима, а породица и пријатељи апелују на све да, уколико имају било каквих информација, обрате се њима или полицији.

Мирослав Армацки

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Мирослав Армацки (23) из Меленаца код Зрењанина, нестао је у 4. јула када је на свом мотору кренуо из правца Зрењанина ка Меленцима. Од тог дана, више десетина добровољаца свакодневно чешља терен у околини овог пута, а у потрагу су укључени дрон и авион.

– Потрагу смо проширили и на оближње атаре и путеве око Меленаца, Зрењанина, Елемира… Као да је у земљу пропао. Полиција нема никакав траг… Да је пао негде уз пут, до сада би га већ пронашли. Стварно не знам шта да мислим више. Очајни смо – испричао је његов брат Александар раније за „Блиц“.

Мирослав је у тренутку нестанка на себи имао маскирне панталоне, сиву тренерку са зеленим линијама код рамена и маслинасте патике, висок је око 170 центиметара. Његов брат Александар замолио је све грађане који имају било какву информацију да се јаве полицији.

Зху Xинyуе

Кинеска држављанка Зху Xинyуе мистериозно је нестала на потезу Бајине Баште где је њен мобилни телефон последњи пут лоциран. Према до сада познатим информацијама, Кинескиња је у Србију дошла у туристички обилазак, а њени родитељи покренули су потрагу када су видели да се ћерка не враћа кући.

– У туристичку посету Србији дошла је сама. Некако се довезла до Бајине Баште када је последњи пут разговарала са својим родитељима. На основу тог телефонско позива, који је датиран на 29. или 30. јун, на основу праћења базних станица је установљено да је била овде. Никаквог друге информације о њеном даљем кретању нема – каже извор „Блица“ упућен у истрагу око нестака Зху Xинyуе.

По његовим речима, у Бајиној Башти се већ неколико дана прича да су у ово место долазили родитељи нестале Кинескиње који су у очају покушавали да сазању нешто више о својој ћерки. Нестала девојка је висока око 160 центиметара, слабије је конституције и равне дуге косе до испод рамена.

– Молимо све који имају информацију у вези са нестанком ове кинеске држављанке и који је препознају на фотографији да обавесте Полицијску управу за град Београд, на бројеве телефона 0112797529, 0112797428 и 0112797542 – навео је МУП у саопштењу.

Ружица Севић

Старица Ружица Севић (81) из Београда нестала је у Земун Пољу у Београду 20. јула, између улица Фрање Крца и Бертранда Расела, када је отишла у шетњу из које се није вратила. Породица је њен нестанак објавила на сајту „Нестали Србија“ уз објашњење да је „јако болесна, дементна, пије доста терапије, дезоријентисана“.

У тренутку нестанака је на себи имала доњи део сиве тренерке, зелену блузу кратких рукава и крем кломпе, а висока је 173 центиметара, тешка 73 килограма. Уколико знате било шта о Ружици, јавите се најближој полицијској станици.

Милана Радисављевић – пронађена

Милана Радисављевић из Параћина отишла је прошле године у шпански град Малага да ради, а породица је са њом изгубила контакт средином марта. У жељи да о својој мајци сазна било шта, Јелена се јавила нашој редакцији уз објашњење да је њен нестанак изузетно чудан и неуобичајен, те да са мајком нема контакт од 17. марта.

Мање од 24 сата од како је нестанак објављен на порталу „Блица“, јавила нам је Миланина ћерка са добрим вестима.

– Ступили смо у контакт са мамом. Она је добро, испоставило се да је имала здравствених проблема и брати ја сада путујемо код ње. Бескрајно сам вам захвална – рекла је Миланина ћерка Јелена.

Зорица Поповић

И почетком јуна у Прокупљу нестала је Зорица Поповић (54) у том граду. Према подацима које су њени ближњи поделили на сајту Нестали Србија, Зорица је отишла у шетњу и од тада јој се губи сваки траг.

Комшије су породици рекле да су је виделе како иде према реци Топлици, због чега су они посумњали да се несрећна жена утопила, али те информације нису проверене и ниједан траг до сада није указао на то.

Такође, додали су да је Зорица патила од депресије али да је уз терапије њено здравствено стање последњих година било добро. У тренутку нестанка је на себи имала црне балетанке, сиви доњи део тренерке, белу мајицу и црни дукс на раскопчавање. Код себе није имала документа и новац.

Извор: Блиц

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ