Србија

ЗЛОЧИНАЧКИ ПЛАН ТЕРОРИСТА НА КОСОВУ: Пронађено скривено оружје, Албанци спремали покољ Срба!

У дану када је Харадинај саслушан у Хагу, полиција у Урошевцу ухапсила је 18 особа са арсеналом оружја. Сумња се да су планирали нападе ако Харадинај не изађе.

Шиптарски терористи, ратни другови Рамуша Харадинаја спремали су покољ Срба у покрајини пошто је њихов вођа позван на саслушање у Суд за ОВК!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Током рације је пронађено 10.000 евра у кешу, 37 пиштоља, осам ловачких пушака и још седам оружја дугих цеви, као и три аутоматске пушке АК-47 (Калашњиков), два полуаутоматска оружја, ваздушна пушка, и чак 9000 метака различитих калибара!

Сумња се да су ови људи планирали хаос на тзв. Косову у случају да Харадинаја задрже у Хагу.

Тужиоци из Урошевца саопштили су да је полицијска акција спроведена на неколико локација широм тзв. Косова и да је ухапшенима одређен притвор до 48 сати.

Они се терете да су учествовали у неовлашћеном, увозу, извозу, снадбевању, транспорту, производњи и размени оружја, али није конкретно откривено коме је ово оружје било намењено и за који циљ.

Зато се сумња да је главни задатак ове организоване групе био да нападну Србе на тзв. Косову у случају да Харадинај буде задржан у Суду за ОВК, с обзиром на то да се злочинац сумњичи за ратне злочине у покрајини на основу доказа које је наша држава набавила.

Сувише је ово велика количина оружја која је нађена баш у дану кад хашки тужиоци саслушавају Харадинаја. Само наиван човек може поверовати да су ово “обични“ трговци оружјем. Пре ће бити да је реч о организованој групи људи, блиских Харадинају, који су имали задатак да у случају лоших вести по Хараданија нападну Србе и освете свог шефа – преноси извор близак безбедносним службама.

Коментаришући ове наводе, бивши официр ЈНА Веселин Шљиванчанин каже да га ово нимало не изненађује.

– Још од 1999. године територије лажне државе Косово је најнестабилнија територија на Балкану, у којој цвета трговина дрогом, организовани криминал и опште безакоње. Готово сам уверен да је ово организована акција, односно план да се Срби додатно застраше. Међународна заједница све ово зна, али ништа не предузима. Вероватно је Рамуш све то организовао, јер је сличне ствари радио и раније – истиче Шљиванчанин.

Љубан Каран, бивши пуковник КОС, оцењује да је ово сасвим могуће.

– Није у питању само Харадинај, већ криминал који доноси огроман новац, а то би престало Харадинајевим одласком у затвор. Вероватно је ово био главни разлог кратког саслушања Харадинаја. Креатори овог плана нису били сигурни у ком правцу ће отићи саслушање. Кад је Харадинај изашао, све се повукло – подвлачи Каран.

Извор: srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ