Свет

Боинг 737 почео да пада и завршио у мору!

Застрашујући снимци из кокпита „боинга 737“ који се срушио у Савезним државама Микронезије, острвској држави у Тихом океану, показао је досад невиђене кадрове пада авиона из позиције пилота.

Кадар, какав је могао да се види само у реконструкцијама ваздухопловних катастрофа, показује паничне реакције пилота док летелица пада. Види се и тренутак када се руши у лагуну поред међународног аеродрома Чук.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Видео, снимљен мобилним телефоном инжењера лета, показује пилоте које аларм упозорава да је авион сувише близу тла.

„Сувише смо ниско“, узвикује један од пилота непосредно пре него што је авион погодио море. Видео се зауставља одмах након што је авион ударио у воду.

Авион је летео је из Похнпеја, промашио је писту и срушио се у лагуну у условима лоше видљивости због чега су пилоти морали да се ослањају на инструменте.

У летелици је било 35 путника и 12 чланова посаде. Мислило се да су сви преживели након што су их из воде спасли локални бродови и рониоци америчке морнарице.

Међутим, након неколико дана испоставило се да је, поред шест тешко повређених, била и једна жртва несреће, путник чије су тело извукли рониоци.

Током истраге утврђено је да смртно страдали путник није био везан и да је задобио фаталне повреде главе.

Иначе, авион је пао 28. спетембра 2018, али се сада појавио снимак после завршене истраге.

Извор: Курир

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ