Србија

ИЗВРШИТЕЉ ИХ ИЗБАЦИО НА УЛИЦУ, НИ КРИВЕ НИ ДУЖНЕ: Невероватно је у какав је пакао упао цовек!

Пошто је више од сат времена покушавао да одложи извршење, професор Факултета за инжењерски менаџмент из Београда др Слободан Миливојевић принудно је исељен јуче из свог стана. Избачен је иако се његово име не помиње ни у решењу о извршењу, ни у судској пресуди. Он и породица остали су без крова над главом, како тврди, због преваре и лажног уговора о закупу.

– Осећам се као Јозеф К. у Кафкином „Процесу“. Ништа нисам урадио, никоме не дугујем ништа, нико ме ни за шта није тужио, а извршитељ ме, уз асистенцију полиције, избацује на улицу – каже проф. Миливојевић за „Новости“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Формално, избачен је на основу решења Првог основног суда у Београду, од ког је тражено да омогући да се у стан усели наводни закупац из Шида.

Професор тврди да је овај уговор о закупу фиктиван, што би могло да докаже и то што је 94 квадрата стана у самом центру града, на Дорћолу, закупац изнајмио за невероватних 100 евра месечно.

И сам закупац изјавио је пред извршитељем, полицијом и новинарима да стан никада пре тога није видео, и да га је изнајмио „на невиђено“. Ипак, ни то, баш као ни доказ из катастра у ком стоји Миливојевићево име – нису помогли. Извршитељ Немања Протић понављао је да смо поступа на основу решења суда.

Како је све почело

Све је почело када је проф. Миливојевић продао стан извесној госпођи из Зубиног Потока, прошле године. Уговор је оверен код нотара, а госпођа је отишла у банку да пребаци новац и није се вратила. После опомена, Миливојевић је покренуо поступак за раскид уговора. За то време, госпођа је са наводним закупцем из Шида склопила уговор о закупу, а неколико дана касније закупац оверава и својство извршне исправе.

„Закупац“ затим подноси предлог за извршење Првом основном суду, тражечи да га извршитељ уведе у посед. Ни у једном од ових папира не помиње се име Слободана Миливојевића.

Др Миливојевић и његов адвокат Тихомир Хрњак тражили су одлагање извршења, уз обвразложење да пресуда гласи на госпођу из Зубиног Потока, као извршног дужника, а да је полиција констатовала да такве особе у стану нема. Извршитељ је одговорио да у пресуди децидно стоји да се „стан има испразнити од свих који се у њему налазе“, а закупац би ту и тамо убацио да је закуп платио и да не одустаје од извршења.

– Кључеве стана могу да дам само полицији, која је коректна, али злоупотребљена, а не извршитељу, јер решење о извршењу не гласи на моје име – др Миливојевић

Полиција је одбила да прими кључеве, па је кључ пао на под, а професор и адвокат су напустили стан. У њему су остале ствари, које је извршитељ пописао. Како сазнајемо, њихов транспорт и лежарину мораће да плати професор, који ће поднети тужбе.

Исељењу су присуствовали и радници центра за социјални рад, због Миливојевићеве осамдесетогодишње мајке и осмогодишње унуке, али је њих професор претходно сместио код родбине.

Извор: Блиц

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ