Србија

Председник обрадовао све ПЕНЗИОНЕРЕ! Пензије скачу у небеса, повећање много веће од очекиваног!

Председник Србије Александар Вучић најавио је неколико нових инфраструктурних пројеката, чија ће реализација ускоро почети, а пре свега ће у Београду, после дуго времена, најзад бити завршена тзв. „зелена“ зграда, бивша зграда Беобанке, на Зеленом венцу.

Потом, како је рекао за Прву тв, креће реконструкција Партизановог стадиона, а зграда неусловне Инфективне клинике у главном граду ће бити срушена и изграђена потпуно нова.

Председник је навео пројекте који се тренутно раде, попут изградње друге зграде Ушца у Београду, пројекат „Скајлајн“ и истакао пројекат Београд на води и друге пројекте.

Навео је податак да је 2012. године у Србији било 1.550 гардилишта, а да их је данас 41.000.

На питање да ли радови на путевима морају да се изводе у летњим месецима, током дана, када су гужве, председник је одговорио контра питањем: „У ком месецу бисте желели да се ради?“, наводећи да није могуће зими обављати те послове, али и да се ради и дању и ноћу.

Председник је рекао да веома брзо креће реконструкција Партизановог стадиона, изградња новог базена у главном граду, завршетак „зелене зграде“ у Београду у марту следеће године, те да ће стадиони бити грађени по УЕФА стандардима и у Врању, Лесковцу, Краљеву, Зајачару, Лозници, Крагујевцу…

Захваљујући спроведеним економским реформама има, каже, довољно новца за повећање плата и пензија чак и за 15-20 процената али да се плате и пензије неће одједном толико повећати како би се очувала економска стабилност, него да ће се повећавати сукцесивно као и до сада.

„Можда сам луд, али Србја иде напред“, истакао је Вучић коментаришући критике опозиције и додао да за разлику од времена када су они били на власти, када је привредни раст био минус 3,1 одсто, Србија је прошле године имала раст од 4,5 одсто.

Истиче да је важно да људи верују у будућност Србије и да је посебно срећан што у Србији има ове године више деце, као и да очекује да буде још већи наталитет у другој половини године.

„Србија је у доброј ситуацији посебно по питању економије, док што се тиче КиМ ситуација није лака. Борићемо се и Србија ће наставити да напредује крупним и брзим, а не спорим корацима. Ту нема бојазни“, поручио је Вучић.

 

Извор: Ало/ Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ